26:44

KVIZ MOZAIK 05.10.2021. MIROSLAV POBEDIO TREĆI PUT, PA DAO RECEPT ZA DOBAR REZULTAT U KVIZOVIMA: Ne valja trema, a nije dobro ni OVO

kviz mozaik

MIROSLAV POBEDIO TREĆI PUT, PA DAO RECEPT ZA DOBAR REZULTAT U KVIZOVIMA: Ne valja trema, a nije dobro ni OVO

Jesenji TV program -

Miroslav Rahman i Boro Majkić takmičari su 17. emisije drugog ciklusa kviza Mozaik na Kurir televiziji, gde je crvenu poziciju zauzeo pobednik poslednje dve emisije, koji je otkrio da je za dobar nastup neophodna koncentracija.

"Ne valja trema, ali nije dobro biti ni previše opušten i naravno, da pitate ono što znamo", rekao je Miroslav kroz osmeh.

Njemu je na put stao vatrogasac iz Pančeva, koji odgovara sa plave pozicije.

mozaik kviz
foto: Kurir TV

U prvoj igri "Nizovi" za koju su potrebni logika i matematika, te kvalitete pokazao je Pančevac, koji su mu obezbedili malu prednost od osam poena u odnosu na Miroslava.

mozaik kviz
foto: Kurir TV

Posle igre "Daj slovo", Boro je zadržao prvu poziciju, sa 22 poena naspram Miroslava koji je imao 16.

U trećoj igri "Abakus", računaljki bez papira i olovke, obojica takmičara ostala su na nuli, ne dajući tačan rezultat, pa je i stanje na tabeli ostalo nepromenjeno - 16 vs 22.

mozaik kviz
foto: Kurir TV

Igra "Štafeta" donela je promenu u rezultatima. Miroslav je prešao u vođstvo zahvaljujući greški Bora, kome je oteo njegove poene. Rezultat je iznosio 29 za crvenog takmičara, dok je Boro ostao na 22.

U petoj igri "Magelan", krenulo se iz Pariza, prvo na sever a potom na zapad. Pitanja sastavljena iz miksa opšte kulture i geografije Miroslavu su donela 12, a njegovom protivniku 8 poena, odnosno ukupno 41 i 30 bodova.

mozaik kviz
foto: Kurir TV

Šesta igra "Do vrha" za crvenog takmičara trebalo je da da odgovore ko je od poznatih navedenih ljudi mlađi ili stariji u odnosu na prethodno pročitano ime, dok je plavom trebalo da pokaže koje godine su određeni gradovi bili domaćini Olimpijskih igara. Igra je bila lakša za Miroslava, koji je zaključno sa njom stekao 49, a Boro je ostao na 30.

U poslednjoj igri "Kurir", nalik asocijaciji, bolji je bio Boro, ali u krajnjem rezultatu Miroslav je i dalje bio u prednosti od 64 naspram 55 poena.

mozaik kviz
foto: Kurir TV

Ovo je treća pobeda crvenog takmičara u nizu.

Ako znate "sve i svašta", brzo reagujete i izuzetno ste spretni, postanite učesnik Mozaika klikom na ovaj link. Podsećamo, drugoplasirani osvaja nagradu u vrednosti od 100.000 dinara i nagradno putovanje, a pobedniku serijala sleduje 300.000 dinara i nagradno putovanje.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track