27:53

KVIZ MOZAIK 07.10.2021. NEIZVESNO DO SAMOG KRAJA, POSLEDNJA IGRA ODLUČILA POBEDNIKA: Presudilo poznavanje života Tome Zdravkovića!

MOZAIK KVIZ

NEIZVESNO DO SAMOG KRAJA, POSLEDNJA IGRA ODLUČILA POBEDNIKA: Presudilo poznavanje života Tome Zdravkovića!

Jesenji TV program -

U 19. emisiji kviza Mozaik takmičari su imali prilike da okušaju logiku, brzinu, znanje i sreću, a ko je bio bolji između Branka Markovića na poziciji crvenog takmičara i Đorđa Nikolića, publici poznatog lica iz prethodnog ciklusa na poziciji plavog takmičara, videće se kroz sedam igara.

Kviz Mozaik
foto: Kurir TV

Posle igre "Nizovi" videlo se da Đorđe bolje barata brojkama, jer je uspeo da reši tri zadatka u nizu i dobije dodatne poene. Branko je ostao na nuli.

Usledila je druga igra "Daj mi slovo", u kojoj je Đorđe ponovo imao reč sa više slova. Dobio je 20 poena, odnosno 31 ukupno na tabeli, dok je Branko osvojio prvih 16 poena.

Kviz Mozaik
foto: Kurir TV

Crveni igrač se popravio u trećoj igri "Abakus", igri računanja, rešivši sva tri zadatka, za razliku od plavog takmičara kome je nedostajalo vremena za rešenje poslednje računice. Posle odigrane igre Branko se rezultatom približio Đorđu, sa 27 naspram 37 poena.

Kviz Mozaik
foto: Kurir TV

U četvrtoj igri "Štafeta" obojica su stekla isti broj bodova, po 12. Razlika u rezultatu ostala je nepromenjena, 39 za Branka i 49 za Đorđa.

Peta igra koja povezuje opštu kulturu i geografiju "Magelan" startovala je sa ostrva Vis i Branko je odabrao da krene na zapad, što mu je donelo 20 poena, ukupno 59. Đorđe je krenuo na sever, te osvojio 16 poena, odnosno 65 ukupno.

Kviz Mozaik
foto: Kurir TV

U šestoj igri "Do vrha" Branko je dobio zadatak da da imena reditelja domaćih filmova. Pokazao je veliko poznavanje kinematografije, osvojivši 14 poena.

Đorđe je trebalo da poveže jedinice mere i šta se njima meri, za šta je dobio 10 poena.

Kviz Mozaik
foto: Kurir TV

Pred poslednju "Kurir" igru situacija na tabeli bila je neizvesna, samo dva poena razlike, 73 vs 75.

Branku je išlo sjajno, ali na kraju nije rešio pojam za adresirane termine, što je Đorđe iskoristio:

"Snežana, bez patuljaka", bio je njegov odgovor na zadate pomove: ogledalo, princ, poljubac, lovac i kraljica.

Kviz Mozaik
foto: Kurir TV

Međutim, Branko mu se ubrzo revanširao, te rešio njegov zadatak sastavljen od sledećih pojmova "ekspres, život, kafana, slika, dno, Balkan" - što asocira na Tomu Zdravkovića.

Poslednja igra preokrenula je rezultat i odlučila pobednika. Branko je zabeležio drugi trijumf sa 101 poenom, dok je Đorđe imao ukupno 97.

Kviz Mozaik
foto: Kurir TV

Ako znate "sve i svašta", brzo reagujete i izuzetno ste spretni, postanite učesnik Mozaika klikom na ovaj link. Podsećamo, drugoplasirani osvaja nagradu u vrednosti od 100.000 dinara i nagradno putovanje, a pobedniku serijala sleduje 300.000 dinara i nagradno putovanje.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

27:53

KVIZ MOZAIK 06.10.2021. ZBOG REČI AUDIJENCIJA ISPAO IZ IGRE: Branko stao na put četvrtom trijumfu Miroslava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track