LJILJANA STANIŠIĆ I VANJA CAMOVIĆ: Sagovornike gađamo u dušu
Foto: Kurir

LJILJANA STANIŠIĆ I VANJA CAMOVIĆ: Sagovornike gađamo u dušu

Jesenji TV program -

Voditeljke emisije „Sceniranje“ na Kurir televiziji, koja se emituje nedeljom od 20 časova, potpuno su različite, a upravo su te njihove karakteristike učinile da svaka u svom terminu skenira poznate na sebi svojstven način

Emisija „Sceniranje“ na Kurir televiziji nije specifična samo po svom konceptu, u kom voditeljke Ljiljana Stanišić i Vanja Camović, razgovarajući sa poznatima, donose ekskluzivne intrigantne detalje njihovih neispričanih biografija, sakrivenih istina i različitih životnih situacija, već zato što to rade kao tandem, a opet svaka za sebe. Naime, „Sceniranje“ je na programu Kurir televizije od njenog početka, a Vanja je bila domaćin sve dok joj se sredinom prošle sezone nije pridružila i koleginica iz dnevnog lista Kurir. Od tada imaju isti termin, svake nedelje od 20 časova, i isti studio, dok je sve drugo različito. U unakrsnom intervjuu za TV Ekran otkrivaju na koji su način njihovi suprotni karakteri i senzibiliteti postali dobitna kombinacija za uspeh „Sceniranja“.

Šta se u odnosu na prethodnu sezonu promenilo u emisiji „Sceniranje“?

Ljiljana: Samo scenografija. Studio nam je sada na svetskom nivou. Toliko lepo izgleda da bih dan i noć scenirala javne ličnosti.

Vanja: Pre svega, vodimo se time da dobre stvari ne treba menjati. Gledaoci su zavoleli koncept emisije „Sceniranje“, koji ostaje isti i u ovoj sezoni. Nakon već emitovanih emisija sa Duletom Savićem i Nadom Obrić stigli su nam komentari da se zbog novog studija još više oseti intiman i direktan odnos sa gostima koji se trudimo da negujemo.

Kojim se kriterijumima rukovodite kada birate goste? Da li se trudite da sami sebi obarate rejtinge i šta vam je najbolji pokazatelj da je emisija bila uspešna: reakcija gosta na kraju razgovora ili gledalaca?

Ljiljana: I po cenu da rejting bude loš, sceniram ljude koji svojom karijerom i načinom života zavređuju da budu u emisiji. Rejting je taj koji pokazuje čija životna priča je najbolje prošla, ali to ne mora da bude merilo da li je emisija dobra.

Vanja: Ne postoji isti recept koji možete primeniti u svakoj emisiji. Zato je „Sceniranje“ veliki izazov. Svaka emisija je priča za sebe kojoj se Ljilja i ja maksimalno dajemo. Gosti preko puta nas jesu poznate ličnosti, ali su pre svega ljudi, zato i pristup iz emisije u emisiju može biti drugačiji, ali ne i kriterijumi pri odabiru gostiju. Naš zadatak je da u studio dovedemo aktuelne domaće zvezde. Reakcije koje nakon svake emitovane epizode dolaze i od sagovornika i od gledalaca inspiracija su za dalji rad.

Ljiljana Stanišić, Vanja Camović, Sceniranje
foto: Kurir

Zbog čega bi svaki sagovornik trebalo da dođe kod vas u goste, a zbog čega biste nekome ko prebacuje kanale preporučili da se nedeljom od 20 časova zaustavi na Kurir televiziji?

Ljiljana: Javne ličnosti ne bi trebalo da gostuju u emisijama zbog voditelja, već zbog ljudi koji ih gledaju. Svako ko se zaustavi na našem kanalu može da bude siguran da će Vanji i meni otkriti detalje iz života o kojima do tada ta javna ličnost nije pričala ni na jednoj televiziji.

Vanja: Teško je odgovoriti na ovo pitanje. Iskreno, kada bi mene neko pitao da me scenira/skenira, ne znam da li bih pristala. Šalu na stranu, mislim da je danas najizazovnije ponuditi gledaocima kvalitetan sadržaj. U svakom „Sceniranju“ trudimo se da imamo to „nešto“ po čemu ćemo se izdvojiti i biti drugačiji. Čini mi se da ni u jednom studiju nije proliveno toliko suza kao u našem, što znači da sagovornike gađamo u dušu, a samim tim i gledaoce. Ima li veće magije?

Koji intervju pamtite kao specifičan i možete li da najavite neki za koji se pripremate?

Ljiljana: Pamtim sve i svaka emisija je različita. Odlično je prošao razgovor sa Cecom Ražnatović, njenom ćerkom Anastasijom, ali i sa Draganom Markovićem, Bebi Dol, Milutinom Mrkonjićem, Ognjenom Vranješom, Slađanom Milošević, Gocom Božinovskom. Izazov su mi Čedomir Jovanović, Igor Kojić, Ana Brnabić, Nada Topčagić.

Vanja: Jedna od najuspešnijih epizoda do sada bila je sa našom velikom zvezdom i legendom narodne muzike Lepom Lukić. Ne bih posebno izdvajala emisije, ali mogu da kažem šta priželjkujem. Volela bih da moji sagovornici u nekoj bliskoj budućnosti budu Novak Đoković i Zdravko Čolić.

Da li je u startu osmišljeno da vaše emisije budu različite samim tim što ste i vas dve po nekim karakternim osobinama i interesovanjima drugačije?

Ljiljana: Nije. Ja sam se priključila i veliko je pitanje koliko ću se i zadržati.

Vanja: Kao i mnoge stvari u životu, i ovaj spoj Ljilje i mene dogodio se jer je tako trebalo da bude. Ispostavilo se da je dobitna kombinacija za „Sceniranje“.

Smatrate li jedna drugu konkurencijom?

Ljiljana: Trebalo bi da bude tako, ali to nije slučaj kod nas. Emisija je Vanjino autorsko delo, a ja i nisam neki ljubitelj voditeljskog posla.

Vanja: Ljilja i ja radimo kao tim. Svaka je dosledna sebi, svom izrazu i biću, a zajedno „Sceniranje“ činimo bogatijim.

Koliko vremena provodite zajedno na poslu ili svaka osmišljava svoju emisiju individualno? Družite li se privatno?

Ljiljana: Mi nemamo radno vreme. Radiš do poslednjeg atoma snage. Vanja i ja se družimo godinama.

Vanja: Činjenica je da svaka od nas u nedelji kada vodi svojoj emisiji daje „fajnal tač“. Tu smo jedna za drugu, i idejno i tokom samog kreiranja.Specifičan je ovaj naš posao, mnogo se dajemo dok stvaramo. Nekada izostane vreme za privatno druženje, ali nadomestimo mi to.

Šta vam se dopada kod koleginice što vi ne posedujete kao novinarsku osobinu?

Ljiljana: Sve! Vanja ima ljupkost, nežnost i postupa sa dužnom novinarskom pažnjom u svakoj emisiji. Ja, nažalost, prelazim crvenu liniju, i to me debelo košta.

Vanja: Ljilja je prepoznatljiva po svom britkom jeziku. Što bi se reklo u ovom poslu, ima njuh za dobru priču i nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Vanja pita Ljiljanu:

Koja je najveća estradna tajna koju čuvaš?

Ljiljana Stanišić, Sceniranje
foto: Kurir

Ljiljana: Dve su. Jedna folk zvezda je uhvatila muža u krevetu sa muškarcem i time ga je ucenjivala doskoro, kad su se i zvanično razveli. Takođe, megapoznatog sportistu slikala je prostitutka s kojom je varao ženu i te njegove gole slike prosledila meni dva dana pre nego što je poginula pod nerazjašnjenim okolnostima.

Ljiljana pita Vanju:

Ko ti se od poznatih glumaca udvarao?

Vanja Camović, Sceniranje
foto: Kurir

Vanja: Posao novinara i voditelja podrazumeva čestu komunikaciju sa ličnostima iz javnog života, pa tako i sa glumcima. Sa mnogima sam ostvarila lepu saradnju. Bila bih neiskrena ako bih rekla da nisam osetila naklonost s druge strane, ali nikada ta naklonost nije prelazila granicu međusobnog poštovanja i uvažavanja.

Kurir.rs/ Jasmina Antonijević Milošević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track