EVO KAKVU JE ŽRTVU ZBOG ULOGE MORAO DA NAPRAVI GLUMAC: Bio je omiljeni lik u Vojnoj akademiji, a ovo je morao da uradi
Foto: Printscreen YouTube

pratite na kurir televiziji

EVO KAKVU JE ŽRTVU ZBOG ULOGE MORAO DA NAPRAVI GLUMAC: Bio je omiljeni lik u Vojnoj akademiji, a ovo je morao da uradi

Jesenji TV program -

Vojna tematika često je obrađivana u kinematografiji, ali od "Otpisanih" s partizanima Prletom i Tihim, u Srbiji nije bilo serije koja se njome bavila sve do "Vojne akademije".

Scenario Gordana Mihića otvorio je, uz maestralnu režiju Dejana Zečevića, čitav jedan do sada u sebe zatvoren svet. Iako je prva epizoda emitovana pre jedne decenije, serija i dalje privlači veliku pažnju gledalaca, koji mogu da je prate na Kurir televiziji.

Ivan Mihailović, Vojna Akademija
foto: Promo

Zasnovana na istinitim likovima i događajima, kroz šest sezona vešto oslikava sudbinu kadeta od momenta prijema na studije, preko sudara sa realnošću vojničkog života, do uspostavljanja ravnoteže i prijateljstava za ceo život. Glavni likovi su mladi ljudi čiji se život iznenada menja ovom, za većinu njih radosnom vešću. Tu su i njihovi roditelji, iz različitih socijalnih okruženja Srbije, koji na sebi svojstven način reaguju na profesionalni izbor svoje dece.

Jedan od omiljenih kadeta bio je Mirko Klisura, mladić iz siromašne romske porodice. Poziv sa Akademije menja mu život iz korena, i brzo se uklapa među nove prijatelje. Međutim, kako bi opravdao Klisurino romsko poreklo, glumac koji ga tumači Ivan Mihailović morao je da pocrni.

Ivan Mihailović, Vojna Akademija
foto: Promo

- Izgoreo sam skroz. Bio je to moj prvi susret sa solarijumom i sunčao sam se 15 minuta. U tom trenutku sam više odgovarao za ulogu nekog Indijanca - rekao je za Kurir Mihailović, koji je brzo stekao epitet omiljenog kadeta.

- Ne prepoznaju me baš na ulici. Prepoznali su me jednom neki trubači. Mislio sam da će mi svirati za džabe, ali uzeli su mi i poslednji dinar iz džepa - otkrio je tada Ivan sa osmehom na licu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:03

NJIH 12 SPAVALO U JEDNOJ SOBI BEZ GREJANJA! Roditelji ih ređali po PODU: Bili smo kao štenci kad se ušuškaju (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track