RADE ŠERBEDŽIJA SVE RAZNEŽIO EMOTIVNIM SNIMKOM: Čestitao ženi rođendan uz ovaj BOŽANSTVENI gest, niko nije ostao ravnodušan! VIDEO
Foto: Marina Lopičić

blago lenki

RADE ŠERBEDŽIJA SVE RAZNEŽIO EMOTIVNIM SNIMKOM: Čestitao ženi rođendan uz ovaj BOŽANSTVENI gest, niko nije ostao ravnodušan! VIDEO

Kultura -

Glumac Rade Šerbedžija je poznat, osim po svojoj bogatoj karijeri, i kao neko ko voli da kazuje stihove. Često svoje pratioce na društvenim mrežama obraduje svojim izvedbama čuvenih pesama, a ovog puta je imao poseban povod.

Rade Šerbedžija
foto: Zorana Jevtić

Naime, njegovoj supruzi Lenki Udovički je bio rođendan.

- Večeras je rođendan mojoj ženi Lenki Udovički. Inače ona je uglavnom jedan od dramaturga kada sinimamo. Moja Milica, naša Milica nas najviše snima... A sad želim da joj napravim iznenađenje i da joj pošaljem čestitku za rođendan. To je pesma božanstvenog pesnika Šandora Petefija, "Kako da te nazovem"... Sretan ti rođendan, 11.02.2022. godine - rekao je Šerbedžija na snimku koji je dobio mnoštvo lajkova i pozitivnih komentara, a njegova emotivna interpretacija čuvene pesme nikog nije ostavila ravnodušnim.

Šandor Petefi - Kako da te nazovem

Kako da te nazovem, kad sred sumraka, snatreći, večernje zvezde lepih ti očiju, diveći se, moje gledaju oči, kao da ih sad vide prvi put... Te zvezde, čiji je svaki zrak po jedan potok ljubavi, koji teče ka moru duše moje kako da te nazovem?

Kako da te nazovem, kad mi dobaciš pogled svoj, taj pitomi golub, čije je svako pero po jedna maslinova grana mira i čiji je dodir tako dobar! Zato što je mekši od svile i od jastuka u kolevci kako da te nazovem?

Kako da te nazovem, kad zasviraš svojim glasom. Te glasove da čuju suva stabla usred zime prolistala bi ponovo zelena misleći, to je već proleće, davno očekivani njihov spasilac, a slavuj peva: kako da te nazovem?

Kako da te nazovem kad mi usne dodirnu tvojih usana plameni rubin – kamen, kad u vatri poljupca stope se naše duše, kao u zoru dan i noć, a svet nestane pred nama, nestaje za mene vreme i sva tvoja tajanstvena blaženstva večnost rasipa po meni – kako da te nazovem ?

Kako da te nazovem, slatka majko moje sreće, vilinska devojko vizije koja se dotiče neba, najsmelije moje nade zastiđuješ svojom stvarnošću, moje duše jedino blago vrednije od celoga sveta, slatka, moja lepa, mlada suprugo, kako da te nazovem?

Lenka Udovički, Rade Šerbedžija
foto: Ana Paunković

Rade je ovim gestom ganuo mnoge, ali sigurno najviše onu kojoj je snimak i namenjen.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

02:21

Jedinstvena usluga dostave u Srbiji! Možete dobiti knjigu iz biblioteke na kućnu adresu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track