MAGI IZ EKV DOBILA MURAL U BEOGRADU: Tri meseca su se čekale dozvole, a evo kako izgleda novi rad umetnika DENIJA BOŽIĆA! (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

konačno

MAGI IZ EKV DOBILA MURAL U BEOGRADU: Tri meseca su se čekale dozvole, a evo kako izgleda novi rad umetnika DENIJA BOŽIĆA! (FOTO)

Kultura -

Strit art umetnik Deni Božić iz Doboja, koji je naslikao više od sto murala, nedavno je uradio još jedan, posvećen Margiti Magi Stefanović. On se nalazi na Banjici.

- Prvobitna želja nam je bila da Margita dobije mural na jednoj od adresa u centru na kojoj je stanovala i koju je volela. Posle tog poraza, pokušali smo da nađemo bilo kakvu drugu adekvatnu lokaciju u centru grada. Tri meseca su trajali porazni pokušaji da i ona dobije mural negde u centru grada. Razgovaralo se s nekim od dokazanih umetnika koji su muralima oslikali dobar deo centra Beograda, ali su postojale prepreke u vidu dozvola, odobrenja, saglasnosti. A onda smo Margitu nacrtali u našem naselju. Na Drugaku. I možda smo time ostvarili prvobitnu želju, da i Margita na neki način postane deo priče o naselju Banjica... U nadi da će je naselje prihvatiti, zavoleti, čuvati i sačuvati - navode u saopštenju pokretači ove ideje.

Margita Stefanović rođena je 1. aprila 1959. u Beogradu, a preminula je pre dve decenije, 21. septembra 2002. godine.

Mladom umetniku nije prvi put da radi portret jedine dame iz benda Ekatarina Velika. U njegovom rodnom Doboju naslikao je mural Milana Mladenovića i Margite, kojoj se ne vidi celo lice, već samo jedan deo. Takođe, u Mariboru, u Sloveniji, postoji mural posvećen članovima muzičke grupe Ekatarina Velika na kom je i Margitina crno-bela kontura. Deni se proslavio kad je na Limanu uradio mural posvećen Đorđu Balaševiću.

Mural Balasevic, Deni Božić
foto: Kurir

Kurir.rs

Bonus video:

01:10

UNIŠTEN MURAL RATKA MLADIĆA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track