NINA JANKOVIĆ O UBICAMA MOG OCA 5: Poslednju sezonu sam snimala u osmom mesecu trudnoće, ali smo uspeli da sakrijemo moj stomak
Foto: Damir Dervišagić

tajne sa snimanja

NINA JANKOVIĆ O UBICAMA MOG OCA 5: Poslednju sezonu sam snimala u osmom mesecu trudnoće, ali smo uspeli da sakrijemo moj stomak

Kultura -

Nakon pet godina od premijernog prikazivanja, u petoj sezoni hit serije "Ubice mog oca" Srbija je dobila odgovor na pitanje ko je ubica, ali smo sve dalji od venčanju glavnih junaka - inspektora Aleksandra i forenzičarke Jelene. Glavna glumica Nina Janković, nakon velikog finala na Superstaru, za Kurir evocira uspomene sa snimanja i najavljuje nove uloge.

- Svaka sezona je ostavila velika trag u mom životu, privatno, ali i poslovno. Petu sezonu ću pamtiti po tome što sam snimala do osmog meseca trudnoće. Trudili smo se s rediteljkom Mašom Nešković i direktorom fotografije Ivanom Kostićem da se stomak ne vidi. Gotovo se i ne primećuje. Dirnuta sam time s kojom pažnjom je o meni brinula cela ekipa, a posebno rediteljka - kaže Nina za Kurir.

Nina Janković
foto: Damir Dervišagić

Glumici se peta sezona najviše dopada.

- Nataša Drakulić je briljirala. Sviđa mi se tema kojom se bavimo i gluma mojih mladih i starijih kolega. Uspeli smo da sve podignemo na viši nivo - ističe Jankovićeva.

Nina sa osmehom govori i o venčanju dvoje glavnih junaka:

- Šala s Vukom je bilo ranijih sezona. Sada ne znamo šta će se desiti između Jelene i Aleksandra. Nadam se i verujem da će biti pred oltarom, u seriji, ali i privatno.

Vuk Kostić
foto: Predrag Pešić

Nina trenutno boravi u Šapcu, gde snima "Indigo kristal". Film je diplomski rad mladog reditelja Luke Mihailovića, na čijem je scenariju on radio tri godine, a koji je s velikim oduševljenjem prepustio u producentske ruke Miodraga Radonjića i njegovog "Arhangel studija", uz podršku producentske kuće "Režim".

Luka Mihailović rođen je u Šapcu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Upisao je filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti 2016. u klasi profesora Darka Bajića i paralelno sa studijama radio je na snimanju reklama, spotova, serija i filmova, kako strane, tako i domaće produkcije. Pored projekata koje je sam pisao i režirao na fakultetu koji su značajni za njegov rediteljski razvoj, Luka izdvaja rad na stranim serijama, jer je tu, kako kaže, s najnižih pozicija u hijerarhiji uspeo sebi da definiše šta je zapravo set, šta funkcioniše, a šta ne.

Nina Janković, Miodrag Radonjić
foto: Privatna Arhiva

Za vreme studija režirao je kratke igrane studentske filmove "Jedan poziv", "Bambina", "Šećer" i "Ludi".

- Brinem kako ću postići sve što me čeka. Vratila sam se mnogo rano poslu. Snimala sam seriju "Mama i tata se igraju rata". Nova predstava me čeka u septembru. "Indigo kristal" je drugačiji film, nešto između art hausa i komercijale. Cela priča se dešava u Šapcu. Veliki sam lokal-patriota, pa kako da se ova priča radi bez mene - konstatuje glumica, uz dobacivanje svog kuma i direktnog partnera Miodraga Radonjića.

Nina Janković
foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs, Ljubomir Radanov

Bonus video:

02:04

PREKID PROGRAMA, SUZE SAME IDU! Kad je videla NJEGA trudnu glumicu SAVLADALE emocije - odmah ZAPLAKALA (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track