GODINA BEZ BALAŠEVIĆA: Porodica neće obeležiti datum njegove smrti! HVALA ZA PRELEPE STIHOVE I NEZABORAVNE PESME
Foto: Zorana Jevtić, Dragan Kadić

veliki umetnik

GODINA BEZ BALAŠEVIĆA: Porodica neće obeležiti datum njegove smrti! HVALA ZA PRELEPE STIHOVE I NEZABORAVNE PESME

Kultura -

Đorđe Balašević, legendarni novosadski muzičar, preminuo je u na današnji dan prošle godine u 67. godini u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu.

Godišnjica njegove smrti je 19. februara, ali ona se neće održati, to je poručila ćerka legendarnog pevača Jelena Beba Balašević.

"Obeležavati dan kad je neko tvoj otišao sa ovog sveta nije nešto što se ikad praktikovalo u našoj kući. Ne zbog "nedostatka poštovanja", nego upravo suprotno. Tog nekog sećaš se svaki dan, srećeš ga u bezbroj malih dnevnih događaja, od ulice kojom ste prolazili, pesme koju ste komentarisali, sportskog događaja, susreta sa zajedničkim likovima", napisala je Beba na svom Fejsbuk nalogu.

Olivera Balašević
foto: Z. Škrbić

U pomenutoj objavi ona je napisala da nije potreban datum kako bismo se sećali nekog svog i da je gotovo uvredljivo da, pored svih prelepih i dragocenih dana koje si proveo sa nekom osobom, obeležavamo baš datum smrti.

Rediteljka je nedavno otkrila do sada nepoznate detalje o delima koje publika još uvek nije čula i videla, a koja su ostala iza slavnog kantautora:

"Đole je napisao komediju, dramu, prvu i jedinu pozorišnu predstavu. Svaka njegova reč zaslužuje da nađe svoje mesto pred publikom i na sceni, gde je on bio apsolutni kralj. Ta predstava će biti sve ono što je on - Đole!", otkriva Beba Balašević, naslednica slavnog kantautora, gostujući na Naxi radiju.

Balašević se u svojoj karijeri dugoj više od 40 godina ostvario kao pevač, pisac i glumac, a iza njega ostao je veliki broj hitova, kao što su "Ne lomite mi bagrenje", "Boža zvani Pub", "Jesen stiže, dunjo moja" i mnogi drugi.

Đorđe Balasevic, groblje, grob
foto: S. S.

Kurir.rs

Bonus video:

01:38

BIĆE BUM! DARA PRIPREMA KNJIGU O SVOM ŽIVOTU! Pomoći će joj Olivera Balašević: SVE će IMENOVATI! Oni imaju razloga da se PLAŠE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track