BOŽANSTVENA SVETLOST: Izložba fotografija Vojislava Lukovića u KCK Kruševac
Foto: Kurir/Ž.M.

uspešan start

BOŽANSTVENA SVETLOST: Izložba fotografija Vojislava Lukovića u KCK Kruševac

Kultura -

Izložba fotografija Božanstvena svetlost Vojislava Lukovića zvanično je otvorena u Galeriji KCK, a po Konkursu za izlagačku sezonu u 2022. godini.

Izložba Kruševac, Izložba KCK
foto: Kurir/Ž.M.

- Projekat Božanstvena svetlost nastao je u hramovima SPC tokom Bogosluženja sa idejom da duhovni i vizuelni doživljaj autora, kao aktivnog učesnika, prenese u likovnu formu medija fotografije, istakla je Marija Stojadinović, urednica Likovnog programa KCK.

Vojislav Luković je rođen 1960. godine u Beogradu. Diplomirao je slikarstvo na FLU (1989.). U Narodnom Muzeju u Beogradu stekao je zvanje slikara – restauratora, gde je i radio na konzervaciji i restauraciji slika i ikona na platnu i drvetu. Kao član tima restauratora radio je na restauraciji fresaka crkve Sv. Arhiđakona Stefana (15.vek) u manastiru Koporin, crkve Sv.Trojice u manastiru Sopoćani (13.vek) kao i na restauraciji zidnog slikarstva u zgradi Lučke Kapetanije u Sočiju, SSSR.

Izložba Kruševac, Izložba KCK
foto: Kurir/Ž.M.

Osnovao je restauratorski atelje i bio glavni restaurator u Centru za Kulturno Nasleđe u Nikoziji na Kipru. Više puta samostalno izlagao ikonopis i učestvovao na velikom broju kolektivnih izložbi prezentujući ikonopis i konzervatorske radove u zemlji i inostranstvu.Ipođakon SPC pri hramu Sv. Cara Konstantina i Jelene u Beogradu.

Samostalni je umetnik, član ULUPUDS-a, a bavi se kreativnom fotografijom u kojoj je stekao međunarodna fotografska zvanja (EFIAP, cMoL, FA1 FSS), kao i mnoge nagrade na međunarodnim takmičenjima. Nalazi se na listi deset najuspešnijih fotografa Foto saveza Srbije u 2020. i 2021. god. Predsednik je Foto kluba Beograd. Izložba će biti otvorena do 16. marta.

Izložba Kruševac, Izložba KCK
foto: Kurir/Ž.M.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Bonus video:

01:45

DAVOR GOBAC IZ PSIHOMODO POPA ZA KURIR TV: Glazba se pretvorila u SVAŠTA, slušajte ROK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track