ŠTA JE BILO S JUNACIMA FILMA KARAULA: Glavni glumci rešili misteriju koja je trajala 15 godina
Foto: Promo

susret na festu

ŠTA JE BILO S JUNACIMA FILMA KARAULA: Glavni glumci rešili misteriju koja je trajala 15 godina

Kultura -

Film "Karaula" je komedija koja bez nostalgije i mržnje govori o našoj prošlosti. Snimljena je 2006. godine po romanu Ante Tomića. Radnja je smeštena u 1987. godinu i odvija se u karauli na makedonsko-albanskoj granici.

SFRJ broji svoje poslednje dane, iako to zapravo još uvek niko ne shvata, a možda i ne želi da shvati. Neobičan slučaj unosi nemir u svakodnevni vojnički život: frustrirani i večito pijani poručnik Safet Pašić oseća neobičan bol na "privatnom mestu". On poziva jedinog doktora među vojnicima, Sinišu, koji u diskreciji dijagnostikuje polnu bolest.

Karaula
foto: You Tube

Pokušavajući da pronađe način da sakrije svoju neprijatnu situaciju, a još više da izbegne odsustvo zbog bolesti, Pašić objavljuje stanje opasnosti na granici, tvrdeći da se albanska armija sprema za napad.

Burleska se pretvara u ratnu psihozu, vojnici kopaju rovove. Pašić je izgubio kontrolu i iz dana u dan je sve gori. Siniša je umešan u opasnu ljubavnu avanturu, a njegov najbolji prijatelj, Ljuba Lalović, čvrsto odlučuje da napusti vojsku. Cela situacija polako izmiče kontroli.

Verica Nedevska
foto: Dušan Milenković

Posle uloge u filmu "Karaula" Rajka Grlića, prelepa makedonska glumica Verica Nedeska postala je deo muških snova od Vardara pa do Triglava.

Ona danas živi i radi u Češkoj, a trenutno je u Beogradu gost Festa. Verica se nakon premijere svog novog filma "Sestre" srela sa svojim partnerom iz "Karaule" Tonijem Gojanovićem, koji je član žirija. Filmska priča nije rešen kraj, ali su glumci otkrili šta je bilo s njihovim junacima.

- Mirjana i Siniša su živeli srećno do kraja života - napisao je glumac na Instagramu nakon susreta posle 15 godina od premijere.

Film Karaula
foto: Promo

Kurir.rs

Bonus video:

02:27

Sloboda Mićalović Fest

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track