NAJVIŠE SE TRAŽI JEDAN POJAM U SRBIJI: Nisu na vrhu liste samo UKRAJINA, RUSIJA I EVROVIZIJA! Tu je mesto našla jedna NAŠA SERIJA
Foto: Dunja Dopsaj

u trendingu

NAJVIŠE SE TRAŽI JEDAN POJAM U SRBIJI: Nisu na vrhu liste samo UKRAJINA, RUSIJA I EVROVIZIJA! Tu je mesto našla jedna NAŠA SERIJA

Kultura -

Najčešće pretraživani pojmovi na Vikipediju u Srbiji proteklih dana, nisu samo Rusija, Ukrajina i Pesma za Evroviziju, već se u vrhu našla i serija "Blok 27".

"Ma kakav treći svetski rat, daj da biramo predstavnika za Evroviziju.

Ako niste znali, na Wikipediji takođe postoji 'trending' lista kao npr. na YouTube i uvek mi je jako zanimljivo da vidim šta se traži u našoj zemlji, ali i širom sveta, pošto možete videti trending svakog jezika na kome postoji Wikipedia. "Blok 27" je izgleda neka nova serija, uvek su nam u top 5 domaće serije za koje tom prilikom prvi put čujem", stoji u objavi na Instagram stranici Geokutka.

Serija Blok 27
foto: Dunja Dopsaj, Firefly Production

Pre nekoliko minuta završeno je premijerno prikazivanje na kanalu Superstar TV serije "Blok 27", novog zajedničkog projekata produkcijske kuće "Fajerflaj" i Telekoma Srbije. Kreator svih šest epizoda je Ivan Knežević, a reditelji su Milica Tomović i Momir Milošević. Scenario potpisuju Ivan Knežević (radio je prvu i poslednju), Boris Grgurović, Ljubica Luković i Boban Jevtić.

Jedne noći nakon treninga četrnaestogodišnji Rastko, uzoran đak i sportista, nestane u Blokovima Novog Beograda. Milica, Rastkova sestra bliznakinja, besna na roditelje i nezainteresovanu policiju, odlučuje da sama nađe brata. Uz pomoć najboljeg druga Bogdana i Darka, mladog dilera u pokušaju, Milica od lokalnog čudaka saznaje da je Rastko u Bloku 27, glasi ukratko zaplet ove priče.

Momir Milošević
foto: Damir Dervišagić

Nema još naznaka da će se raditi druga sezona.

"Trudili smo se da "Blok 27" bude zaokružena priča. Nisam siguran u kom pravcu to može da ode posle ove sezone. Moguće je da postoje neki razgovori o tome, nisam upućen još uvek. Ja, sa svog rediteljskog stanovišta, u ovom trenutku vidim tu seriju kao nešto što je završeno, zaista mislim da je sve rečeno. Klinci koji igraju u seriji bi me verovatno kritikovali jer oni insistiraju na drugoj sezoni, ne žele da se iskustvo okonča", rekao je za Kurir reditelj Momir Milošević.

Serija Blok 27, Blok 27
foto: Dunja Dopsaj

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track