PUBLIKU U POZORIŠTE DOVODI KOMERCIJALA! Petar Strugar: Gušter sam u celoj ekipi i osećam se isto kao kad sam trenirao ODBOJKU
Foto: Damir Dervišagić

glumac debituje u narodnom pozorištu

PUBLIKU U POZORIŠTE DOVODI KOMERCIJALA! Petar Strugar: Gušter sam u celoj ekipi i osećam se isto kao kad sam trenirao ODBOJKU

Kultura -

Predstava "Godine vrana" po tekstu i u režiji Siniše Kovačevića biće premijerno izvedena ovog vikenda na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

predstava Godine vrana
foto: Narodno pozorište / Željko Jovanović

Drama prikazuje autentičan način život običnih Beograđana tokom Prvog svetskog rata, a u glavnim ulogama ćemo gledati Kalinu Kovačević i Petra Strugara. Zvezda filma "Montevideo, bog te video" debituje u nacionalnog teatru.

- Velika je čast i privilegija raditi u Narodnom pozorištu. Sa velikim zadovoljstvom igram u kući koja postoji već 153 godine - kaže Strugar za Kurir i dodaje:

- Ja sam gušter u celoj ekipi, prvi put radim ovde i mnogo sam zahvalan Siniši Kovačeviću što me je pozvao. Osećam se kao nekada kada sam igrao u vrhunskoj odbojkaškoj ekipi, a sada igram u vrhunskoj glumačkoj ekipi. Ovo je jedna velika uloga i veliki zalogaj za mene, jer nisam imao puno iskustva u pozorištu dosad, ali uz ovakve ljude nemate nikakve bojazni da ćete napraviti dobar posao.

Ljiljana Blagojević, Siniša Kovačević
foto: Dragana Udovičić

Radnja Kovačevićevog komada događa se u dve poslednje godine Velikog rata u Beogradu tokom austrijske okupacije i u prvo vreme slobode. Kroz sudbinu ugledne beogradske porodice Rajić, ispričana je priča i o zemlji, i o vremenu u kome su vrane napastvovale ovaj grad toliko da je čitavo nebo nad njim bilo crno. To vreme Velikog rata bilo je i vreme velikog straha, velike hrabrosti, velikih izdaja, velike odanosti, velikih ponora, velikih uzleta, velike mržnje i velike ljubavi, kaže nam Kovačević u svojoj drami.

- Predivan je osećaj raditi s profesionalcem takvog kalibra. Imate reditelja koji dođe apsolutno spreman za probe, ima odgovor na bilo koje pitanje koje biste eventualno hteli da postavite, jer je promislio i našao odgovor na sve to. Nismo imali nedoumice u smislu građenja likova, radnje, ritmova. Rediteljski ima zanatski deo, koji mora da se ispoštuje, ali mimo toga, bez ikakve smo dileme i nedoumice prolazili kroz proces, jer smo imali na komandnom mostu čoveka kao što je Siniša i koji besprekorno vodi celu stvar - navodi Strugar.

predstava Godine vrana
foto: Narodno pozorište / Željko Jovanović

Petru će alternacija za ulogu biti kolega Vuk Kostić.

- Dupla podela uloga, kojom se smenjujemo Vuk i ja, dobra je sa mnogo aspekata, jer omogućava da ne pati druga strana posla, komercijalna, koja zapravo dovodi ljude u pozorište - zaključuje crnogorski glumac. U podeli su još i Aleksandar Srećković Kubura, Ljiljana Blagojević... Na sceni će biti više od 60 ljudi.

Vuk Kostić
foto: Firefly Production

Kurir.rs/ Andrijana Stojanović

Bonus video:

02:41

NOVA SRPSKA SERIJA U INOSTRANSTVU! Zlatni dečko ima šansu da bude predstavljen CELOM SVETU (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track