05:09

Desimir Stanojević i Radmila Savićević pevaju

sećanje na desimira stanojevića

EKSKLUZIVNO NEOBJAVLJENI SNIMAK ZVEZDA SERIJE SREĆNI LJUDI: Riska i Vukašin u duetu zapevali jedan VELIKI HIT! (VIDEO)

Kultura -

Pre dve godine na današnji dan napustio nas je glumac Desimir Stanojević, koji je preminuo u 70. godini.

Riska, Radmila Savićević
foto: Printscreen/Youtube

Desko će ostatit upamćen po ulozi Vukašina Golubovića u seriji "Srećni ljudi", gde je igrao ravnopravno s bardovima glumišta Radmilom Savićević, Batom Živojinovićem, Nikolom Simićem, Markom Nikolićem, Mišom Janketićem i drugima.

Radmila je igrala majku slavnom glumcu, a Kurir u znak sećanja objavljuje snimak iz glumčeve arhive s njihovog druženja. Velika glumica zapevala je hit "Odakle si sele".

Desimir Stanojević nije voleo ulogu po kojoj ga svi pamtimo.

"Hteo sam i da napustim seriju jer nisam želeo da me pamte samo kao Vukašina. Radio sam mnogo s Italijanima, što publici nije poznato. Da me zovu na ulici Vukašin, a ne Desko, bilo bi poražavajuće za mene kao glumca", svojevremeno je za Kurir govorio Desko.

Zoran Ćosić
foto: Beta

Zoran Ćosić, zet i kolega slavnog umetnika, uoči prve godišnjice od smrti ovako je govorio o tastu:

- Desimir je bio topao i iskren čovek. Posle njegovog odlaska ostala je velika praznika u mom srcu. Uvek mi je u životu bio pomoć i podrška. Najviše pamtim njegove savete koje su se ticali glume i pozorišta. Nas dvojicu spajalo je i to što smo bili kolege.

Nikad se nije žalio na svoj položaj kao glumac. Trudio se da odigra Tedija u "Violinisti na krovu" i Aleksisa Zorbu u mjuziklu "Grk Zorba". Uspeo je da ostvari ta dva svoja sna. Nije se osećao uskraćenim, a to je što se tiče posla bilo važno. Bio je posvećen porodici. Svima nam je bio uzor, po ljubavi i davanju", zaključuje Ćosić.

Desimir Stanojević
foto: Damir Dervišagić

Desimir je iza sebe ostavio dve ćerke, Ninu i Sonju. Nina je završila Muzičku akademiju u Novom Sadu i radi u Simfonijskom orkestru RTS, dok se Sonja odlučila za veterinu.

Kurir.rs

Bonus video:

03:08

AMERIKANAC BI VOLEO DA JE SRBIN! Glumac se za vreme pandemije preselio u Beograd, HOĆE DA FILMOVIMA PROMENI SLIKU O NAŠEM NARODU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track