SRBI U NOVOM ITALIJANSKOM FILMU BIĆE PREDSTAVLJENI KAO KRIMINALCI: I dalje smo LOŠI MOMCI svetske KINEMATOGRAFIJE!
Foto: Profimedia

Etiketa

SRBI U NOVOM ITALIJANSKOM FILMU BIĆE PREDSTAVLJENI KAO KRIMINALCI: I dalje smo LOŠI MOMCI svetske KINEMATOGRAFIJE!

Kultura -

U očima filmadžija u svetu Srbi i dalje ostaju teroristi, ratni zločinci i mafijaši. Iako je od rata u Bosni prošlo 27, a od NATO agresije na SR Jugoslaviju 23 godine, slika o našem narodu nikako da se popravi. Poslednji primer dolazi iz Italije, gde žestoke momke iz naših krajeva tumači tandem iz "Južnog vetra" Miloš Timotijević i Aleksandar Gavranić.

- Na snimanju italijanskog filma u Rimu. Miloš i ja, dva profi krimosa. Karbonara klan - napisao je crnogorski glumac.

O angažmanu u inostranstvu potvrdu nam je dao i Timotijević. Pored već dobro poznatog fijaska od filma Anđeline Džoli "U zemlji krvi i meda", gde naši vojnici siluju i ubijaju muslimanske civile, holivudska produkcija je prethodnih godina izbacila ne tako mali broj filmova sa stereotipima o Srbima, koji prevazilaze i najluđu maštu.

film Lov u Bosni
foto: Profimedia

Takođe, posebno zabrinjava i scena iz filma "Nemoguća misija 4", gde Tom Kruz kroz ciničan osmeh poručuje kako je normalno i poželjno ubijati Srbe! U jednoj od poslednjih sekvenci filma, upitan zbog čega je ubio šest Srba u pokušaju da inscenira smrt svoje žene, Kruz (Itan Hant) odgovara: "Tako sam ubio dve muve jednim udarcem!"

Jedan od najgorih filmova iz holivudske propagandne fabrike je "Iza neprijateljskih linija" iz 2001. godine sa Ovenom Vilsonom u glavnoj ulozi. Ovo je priča o američkom pilotu koga 1995. po Bosni love Srbi zlikovci. Usput, on otkriva ogromne masovne grobnice.

Radnja filma "Hunting party" ("Lov u Bosni") sa Ričardom Girom prati poteru jednog američkog novinara za predsednikom Lisicom, koji je pandan Radovanu Karadžiću. Autori filma "Anđeo osvete" zaplet su začinili srpskim teroristima koji su ubili ženu i ćerku glavnog lika (kog glumi Džeremi Ajrons). Šlag na tortu - vođa srpskih terorista se zove Karadan Maldić!

Nikol Kidman
foto: Profimedia

U ostvarenju "Mirotvorac" Nikol Kidman i Džordž Kluni u poslednjem trenutku su sprečili Srbina da atomskom bombom raznese Njujork. Potpuno je nevažno što Srbi u istoriji nikada nisu izveli nijedan teroristički napad.

Da Srbi izgleda ponovo služe za podsmeh u Holivudu - dokaz je horor komediji "Santa Clarita Diet" sa Dru Barimor i Timotijem Olifantom u glavnim ulogama. U trećoj sezoni Netfliksove serije virus iz Srbije pretvara ljude u zombije. U drugom nastavku hit priče je više puta pominjano da Srbi ne znaju ništa osim da igraju tenis, a u nastavku Goran Višnjić igra srpskog pukovnika Dobrivoja Popovića, koji u jednoj sceni muči čoveka i preti njegovoj porodici.

Goran Višnjić
foto: Printscreen

Kurir.rs

Bonus video:

02:13

MLADI GLUMAC OBUKAO FUDBALSKI DRES: Bio je velika zvezda, a onda je zapao u POGREŠNE ruke! Nagli pad karijere! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track