MARKO TODOROVIĆ ZBOG GIDRE HTEO DA NAPUSTI SNIMANJE ŽIKINE DINASTIJE: Evo kako su se zaista slagali prijatelji ŽIKA I MILAN
Foto: YT PrintScreen

KULTNO OSTVARENJE

MARKO TODOROVIĆ ZBOG GIDRE HTEO DA NAPUSTI SNIMANJE ŽIKINE DINASTIJE: Evo kako su se zaista slagali prijatelji ŽIKA I MILAN

Kultura -

Genereracije su odrastale uz nezaboravne filmove "Lude godine" i "Žikina dinastija". Koliko su Dragomir Bojanić Gidra i Marko Todorović bili uspešni u kreiranju likova Žike i Milana, govori činjenica da se avanture ova dva lika i dalje repriziraju i po više puta u toku godine, a najviše u vreme praznika.

Ova dva glumca stvorila su dvojac koji je na neki način obeležio našu kinematografiju. Sličnu popularnost doživeli su Paja i Jare, odnosno Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja, koji su zajedno glumili u seriji "Kamiondžije".

Marija, Žikina Dinastija, Žika Pavlović, Milan, Boba, Dara, Prija Jelena
foto: YT PrintScreen

Ovi likovi bili su oličenje nekih ljudskih slabosti prikazanih na komičan način, ali i vrlina koje su podržavale prijateljstvo. O odnosima glumaca na snimanju nije se mnogo znalo, do sada. Naime, dok su Vujisić i Čkalja, privatno bili u lošim odnosima i nisu se baš da tako kažemo "mirisali", zbog nepremostivih karakternih razlika među njima, sa Gidrom i Todorovićem, situacija je bila drugačija.

Žikina Dinastija, Marko Todorović
foto: Printscreen/Youtube

Mnogi glumci sa kojima smo razgovarali, među kojima je i glumica Eva Ras za Gidru su imali samo reči hvale. Eva nam je jednom prilikom ispričala da je Bojanić bio veoma human, uvek je svima pomagao i da je bio veoma duhovit, što smo imali priliku da vidimo u filmovima.

Pored toga je bio izuzetno privržen porodici. Imao je suprugu Ljiljanu, koja je takođe bila glumica i ćerku.

Žikina dinastija
foto: Printscreen

Marko Todorović, svima poznat kao prijatelj Milan, umro je 29. avgusta 2000. godine, a njegova uloga u Žikinoj dinastiji obeležila mu je karijeru. Film je zbog popularnosti imao čak 9 nastavaka.

Gidra i Marko su bili u odličnim odnosima kako na snimanju, tako i privatno. Ipak, jedna mala trzavica obeležila je i ovaj odnos. Gidra je u to vreme imao dosta posla, pa se čekao njegov slobodan termin, kako bi se nastavilo snimanje. Todorović nije želeo više da čeka i izrazio je želju da napusti snimanje. Ipak, producenti zajedno sa Gidrom, ubedili su ga da odustane.

- A hteo si da pobegneš - rekao mu je Gidra tom prilikom u šali.

(Kurir.rs/ Srbijadanas)

Bonus video:

01:32

POD LUPOM DEJANA MILIĆEVIĆA: Kakva je to dinastija haljina i mokra kosa SARE JO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track