NA SNIMANJU MARATONACA JEDVA IZBEGNUTA SMRT: Šuškalo se da Pavle ne može očima da vidi Batu, ali istina je totalno DRUGAČIJA!
Foto: Printscreen

pričalo se da se ne podnose

NA SNIMANJU MARATONACA JEDVA IZBEGNUTA SMRT: Šuškalo se da Pavle ne može očima da vidi Batu, ali istina je totalno DRUGAČIJA!

Kultura -

Bata Stojković i Pavle Vuisić su u "Maratoncima" i "Ko to tamo peva" igrali rame uz rame, ali dugo se po Beogradu pričalo da se glumačke legende van ekrana ne podnose.

Prepričavale su se njihove netrpeljivosti, a od svih najviše ona kako je Vuisić Batu svom snagom udario daskom po glavi kada su snimali "Maratonce".

Olga Stojković
foto: screenshot

Godinama nakon što je Bata preminuo, njegova udovica Olga, koja je preminula januara 2020., pre nekoliko godina je ispričala da su sve te priče bile prenaglašene.

- Bilo je svašta između njih, ali ništa negativno. U "Maratoncima" kada su snimali scenu u kojoj ga Pavle udari daskom po glavi, dogodilo se to da ga je nenamerno, u ne znam kom ponavljanju, zaista i lupio iz sve snage. S druge strane, dok su radili "Ko to tamo peva", Pavle mu je spasao život. Kadar u kome Bata pliva u mutnoj i ledenoj Tisi, bezbroj puta je ponavljan. On bi otplivao do sredine reke, a Boža Nikolić ga je snimao pri povratku ka obali.

Maratonci trče počasni krug
foto: Printscreen YouTube

Pošto je bilo hladno, jedva su pronašli gumeno odelo u koje je Bata moga da uđe. Od silnog napora zbog plivanja kroz mulj do kolena, njemu je pozlilo, jer ga je odelo gušilo. Tada je Pavle uskočio u vodu, izvadio nož i presekao to gumeno odelo kako bi Bata došao do vazduha. Glumci su između sebe uvek imali razne šale, niko se nije ljutio i nije bilo svađa. Podžapaju se, jedni drugima svašta kažu, ali to nije proizilazilo iz mržnje, već iz vruće atmosfere. Malo popiju, sporečkaju se i posle kao da ništa nije bilo - rekla je Olga 2015. godine.

Maratonci
foto: Printskrin

(Kurir.rs/A.M./Nedeljnik)

Bonus video:

00:58

GLUMAC ISPRIČAO VIC: Andrija Milošević nije oduševio trudnu devojku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track