DAJ BOŽE DA JEDNOG DANA OPROSTIMO! Sećanje glumca Ljube Bulajića na NATO bombardovanje: Plašio sam se da će tatu da odvedu
Foto: Dragana Udovičić

ožiljak na duši

DAJ BOŽE DA JEDNOG DANA OPROSTIMO! Sećanje glumca Ljube Bulajića na NATO bombardovanje: Plašio sam se da će tatu da odvedu

Kultura -

Ljubomir Ljuba Bulajić vremenom je postao jedan od Šotrinih omiljenih glumaca, tačnije, nalazi se među nekoliko dramskih umetnika sa kojima reditelj Zdravko Šotra neizostavno sarađuje na svojim filmovima i serijama.

Ljubomir Bulajić
foto: Dragana Udovičić

Debi kao glumac imao je u filmu "Plavi voz", a ovog vikenda gledaćemo ga u komadu "Zaljubljeni Šekspir".

Sa Šotrom je radio i na seriji i filmu "Šešir profesora Koste Vujića" gde je tumačio lik Jovana Cvijića, a nekoliko godina kasnije igrao je i Đorđa Dunđerskog u ostvarenju "Santa Maria della Salute" i ekranizaciji romana "Aleksandar od Jugoslavije" Vuka Draškovića. Ljuba u seriji "Državni službenik" igra policajca, koji je veliki Srbenda, pa je tako danas podelio preko društvenih mreža status o bombardovanje Jugoslavije. Imao je tada samo desetak godine, ali sve dobro pamti.

"Sećam se kao da je bilo juče. Keva i ja se vraćamo od neke njene prijateljice koja je živela dva bloka dalje. Ja četvrti razred. Ulazimo u naš blok, hodamo pored šestice, kreću sirene. Ja veze nemam šta se dogadja. Nikad neću zaboraviti ćaletov unezveren pogled kad smo ušli u stan. Sutradan, ćale, neverujući i dalje šta se dešava, šalje me u školu. Pojavljujemo se ja i još troje dece od 1500 učenika. Na školi stoji obaveštenje da je nastava otkazana do daljnjeg zbog ratnog stanja. Jbg i roditelji greše.

Sklonište - ne. Šalju me kod bake i deke u Smederevsku Palanku. Počinjem da pecam svaki dan. Jezero Kudreč. I za vreme vazdušne opasnosti. Ja na raspustu, pecam. Ljudi ginu za to vreme. Ja veze nemam šta se stvarno dešava.

Serija Državni službenik, Milan Marić, Ljubomir Bulajić, Marta Bjelica
foto: Branimir Milovanović, Promo

Keva dolazi u posetu i donosi mi target majicu. Baš sam voleo tu majicu. I ako nisam znao baš najbolje šta predstavlja. Uskoro dobijam i prvu Otpor majicu. Ne od keve.

Kreće priča oko lokatora. Baba viče da ako slučajno pronađem hemijsku olovku na ulici, bežim glavom bez obzira.

Nestašica goriva, pa ćale i keva ne mogu baš često da dolaze. Ćale mora da brine i o sestri. Najveća bojazan mi je da ga ne mobilišu i ako je u tom trenutku već mator.

Završava se. Vraćamo se u školu. Zaključuju nam sve 5ice. Meni super. Raspust opet. Mnogo kasnije shvatam šta se stvarno desilo. Daj Bože da jednog dana oprostimo. Zaboraviti se ne može" napisao je glumac.

Kurir.rs

Bonus video:

00:38

Dejan Miletić: Pokazalo se da je taj aparthejd koji Albanci stvaraju za Srbe na KiM - neodrživ!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track