NINA JANKOVIĆ IZGUBILA NAJBOLJU DRUGARICU: Lik u filmu INDIGO KRISTAL nosi IME PO NJOJ! Reditelj mi je to dozvolio
Foto: Nemanja Nikolić

EMOTIVNO

NINA JANKOVIĆ IZGUBILA NAJBOLJU DRUGARICU: Lik u filmu INDIGO KRISTAL nosi IME PO NJOJ! Reditelj mi je to dozvolio

Kultura -

U okviru projekta podrške diplomskim filmovima studenata Fakulteta dramskih umetnosti, RTS ove godine finansira film "Indigo kristal", koji je snimljen u Šapcu, rodnom gradu režisera Luke Mihailovića, ali i Nine Janković, jedne od glavnih glumica.

Nina Janković, Miodrag Radonjić
foto: Privatna Arhiva

- Bilo nam je prelepo u Šapcu, jedno divno iskustvo za mene, ali i celu ekipu. Pauze u toku snimanja koristila sam da se vidim s drugaricama iz detinjstva, što nemam mogućnost kada radimo u Beogradu. Mogli smo da snimamo na više lokacija u toku dana. Kolege su oduševljene Šapčanima i kako su ih lepo dočekali. Rekli su mi da skoro nisu imali takvo iskustvo na nekom snimanju - kaže ova umetnica za TV Ekran.

Inače, mesec dana pre početka snimanja filma, glumica Nina Janković izgubila je najbolju drugaricu, a na njen zahtev, lik profesorke hemije koji tumači, nosi ime upravo po njenoj prijateljici.

- Umrla mi je drugarica Maja mesec dana pre početka snimanja. Reditelj mi je dozvolio da se lik koji tumačim nazove po njoj - rekla je glumica kroz suze.

Inače, glavnu ulogu u priči o dve generacije tumači Miodrag Radonjić, koji je i producent filma. Priča je stala u četiri dana i prati Vuka, tridesetogodišnjeg povratnika iz zatvora, koji gonjen samoubistvom najboljeg druga preuzima odgovornost da izvede njegovog mlađeg brata na pravi put, istovremeno se trudeći da pronađe svoju poziciju u gradu koji se naizgled urbanistički razvio, ali je u suštini ostao isti.

U priči o "indigo" i "kristal" generacijama - generacijama ratnog i posleratnog, tranzicionog doba - pored Nine i Radonjića, igraju i Denis Murić, Miloš Petrović Trojpec, Pavle Mensur i drugi. Koproducent je Miloš Avramović.

film Indigo kristal
foto: RTS

Kurir.rs/

Bonus video:

02:03

NJIH 12 SPAVALO U JEDNOJ SOBI BEZ GREJANJA! Roditelji ih ređali po PODU: Bili smo kao štenci kad se ušuškaju (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track