01:02

JDP dodela nagrade Nebojša Glogovac

Zasluženo

MLADE GLUMICE DRUGE DOBITNICE NAGRADE NEBOJŠA GLOGOVAC: Jovana Belović i Sanja Marković nisu krile IZNENAĐENJE (VIDEO)

Kultura -

Glumice Jovana Belović i Sanja Marković druge su dobitnice novoustanovljenog priznanja "Nebojša Glogovac", koje im je juče uručeno na proslavi Dana Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Sanja Marković, Jovana Belović
foto: ATA images

Jovana i Sanja su nagrađene za više uloga u hit predstavi "Moj muž" Rumene Bužarovske u režiji Jovane Tomić. Priznanje za najbolje glumačko ostvarenje, nazvano po vrsnom dramskom umetniku, postalo je tradicija i dodeljivaće se uz pomoć Grada Beograda svake godine 3. aprila na Dan JDP, uz već postojeće godišnje nagrade i nagradu za lepotu scenskog govora "Dr Branivoj Đorđević", kao i onu iz fonda "Branka i Mlađa Veselinović", koje su isto osvojile mlade umetnice.

Nebojša Glogovac
foto: Dado Đilas

Nebojša Glogovac debitovao je na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta u komadu "Lažni car Šćepan Mali" 1993, a tri godine kasnije postao je stalni član glumačkog ansambla ovog teatra. Preminuo je 9. februara 2018. godine.

01:02

JDP dodela nagrade Nebojša Glogovac

Godišnjim nagrada nagrađeni su i Nenad Jezdić, Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković, Milena Radulović, Milan Marić, Ivan Vanja Alač i drugi.

Milena Radulović
foto: JDP, Jovo Marjanović

Kurir.rs

Bonus video:

00:39

Miodrag Dragičević: Nagrada koju sam dobio donosi veliku odgovornost

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track