EMOTIVNO VEČE U BEOGRADSKOM DRAMSKOM POZORIŠTU: Let iznad kukavičjeg gnezda, prvi put bez Marka Živića
Foto: Mateja Stanisavljević/ATAImages

Rođendan

EMOTIVNO VEČE U BEOGRADSKOM DRAMSKOM POZORIŠTU: Let iznad kukavičjeg gnezda, prvi put bez Marka Živića

Kultura -

Predstava "Let iznad kukavicjeg gnezda", koja je na repertoaru Beogradskog dramskog pozorišta već 17 godina, odigrana je u ovoj kulturnoj ustanovi, i to 4. aprila, na dan kada bi Marko Živić napunio 50 godina.

Nažalost, prvi put bez njega. Podsetimo, glumac Marko Živić je prošle godine preminuo i definitivno nedostaje.

Ipak, 210. izvođenje predstave "Let iznad kukavicjeg gnezda" prošlo je odlično, a glumački ansambl u sastavu Dragan Bjelogrlić, Milutin Mima Karadžić i ostalih bio je fantastičan na sceni.

Lik Martinija umesto Marka Živića igrao je glumac Mladen Sovilj, a u ovoj ulozi se dobro snašao.

BDP, Aleksandar Jugović, Marko Živić

- Želimo da probamo da ova predstava i dalje živi, naravno pre svega u Markovo ime, zato što je on jedan od retkih kolega koji je nas, mlađu generaciju umeo da uhvati pod ruku i da nam kaže "Hej, mačak, ono ti je bilo dobro na sceni". Marko je držao neki živi duh ovog teatra, i inače na celoj glumačkoj sceni. Imao je otvorenu komunikaciju sa svima i neretko sa nama mlađima se družio, bio nam je veliki vetar u leđa - rekao je Sovilj prošle nedelje na konferenciji za medije.

- Doneli smo svi zajedničku odluku da ipak i posle Marka nastavimo da igramo predstavu. Dragan Bjelogrlić i ja smo razgovarali, kao i ostatak ansambla, i rešili smo da idemo dalje, iako znamo da će biti teško bez njega. Naš kolega Mladen Sovilj je dobio taj veliki zadatak, ali i veliki teret da igra tu ulogu... Cilj nam je da ostvarimo barem jubilej od 250 izvođenja, što će postići taman da se zaokruže 20 godina igranja na sceni. - rekao je na konferenciji reditelj Jug Radivojević, upravnik BDP-a.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track