OVACIJE NA JUBILEJU TRAVIJATE: Nastup za pamćenje svetske zvezde Željka Lučića u BEOGRADU i dvoje mladih solista (VIDEO)
Foto: Privatna Arhiva

lepa slika

OVACIJE NA JUBILEJU TRAVIJATE: Nastup za pamćenje svetske zvezde Željka Lučića u BEOGRADU i dvoje mladih solista (VIDEO)

Kultura -

Vek od prvog izvođenja "Travijate" na srpskoj operskoj sceni obeležen je u Narodnom pozorištu u Beogradu gostovanjem Željka Lučića.

Stajaćim ovacijama, uzvicima bravo, frenetičnim aplauzom publika je ispratila sa scene jednog od najpriznatijih svetskih baritona današnjice, koji je nastupio u ulozi Žorža Žermona, kao i dvoje gostujućih mladih solista, doktoranada na Fakultetu muzičkih umetnosti u Novom Sadu i Beogradu - Vesnu Đurković u ulozi Violete Valeri i Stevana Karanca kao Alfreda Žermona. Lučić već godinama gradi veoma uspešnu svetsku karijeru u najprestižnijim operskim kućama poput Metropoliten opere, milanske Skale, Kraljevske opere u Londonu i Bečke državne opere.

Dirigent je bio Dejan Savić. U podeli su bili i Ljubica Vraneš (Flora Bervoa), Tatjana Mitić (Anina), Mihailo Šljivić (Doktor Grenvil/ Markiz d’ Obinji), Miroslav Markovski (Baron Dufol), Slobodan Živković (Gaston), Siniša Radin (Đuzepe) i Predrag Gligorić (Komisionario).

U predstavi su učestvovali Orkestar i Hor Narodnog pozorišta u Beogradu.

Kurir.rs

Bonus video:

06:33

TREBA VRATITI DOSTOJANSTVO NARODNOM POZORIŠTU! Bule Goncić najavio korenite promene POŠTOVAĆE SE SRPSKO KULTURNO NASLEĐE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track