OVO SU NAJMISTERIOZNIJI LIKOVI DOMAĆIH SERIJA: Monah iznenadio sve, a njena uloga u Močvari ostavila publiku bez daha! (FOTO)
Foto: FIREFLY PROMO

napeto do kraja

OVO SU NAJMISTERIOZNIJI LIKOVI DOMAĆIH SERIJA: Monah iznenadio sve, a njena uloga u Močvari ostavila publiku bez daha! (FOTO)

Kultura -

Spolier alert, ovaj tekst baviće se misterioznim likovima koji su naši glumci odigrali u gledanim serijama i za koje do poslednjih epizoda sumnjali da su napravili veliki problem glavnim junacima.

Dok smo gledali ove serije, razvijali smo teorije ko je bio ubica. Negde smo pogodili, ali u većini slučajeva smo bili iznenađeni i frapirani konačnim rezultatom.

Miona Marković, Serija Močvara
foto: Firefly Production

Možda konačna misterija ko je "ubica moga oca" iz istoimene serije nije potpuno razjašnjena, iako mnogi su već 100 posto ubeđeni. Ipak ova serija je pokrenula niz uzbudljivih serija sa misterijom i zanimljivim zapletom.

U prvoj sezoni, pratili smo rasvetljavanje ubistva mlade Milice, a inspektor Aleksandar Jakovljević je na kraju raščivijao da je ubica bila, ni manje ni više nego njena majka, vazda pijana i drogirana Natalija, koju je odlično tumačila Nataša Ninković.

Nataša Ninković
foto: Damir Dervišagić

Natalijin lik se provlačio i do ovih novih sezona iako se prešlo na druge teme, da bi u poslednjim epizodama izvršila samoubistvo.

"Senke nad Balkanom" su bile tema broj jedan kad su se pojavile i dok čekamo bilo kakvu vest o početku snimanja treće sezone, prisećamo se likova koji su na kraju postali rešenje svih misterija. U prvoj sezoni, glavni negativci su bili tajna organizacije Tule koji su iz pozadine vedrili i oblačili celu Evropu. Ipak, lik koji je ubijao za njih pod maskom je bio doktor Avakumović, kog je tumačio Dragan Petrović Pele. Njegovom ubilačkom nizu su na kraju prve sezone stali na put, ali u drugoj sezoni se pojavio novi neprijatelj.

Dragan Petrović Pele
foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva

Policijski inspektor Božidar Zečević, kog igra Marko Grabež, je bio ubica je u drugoj sezoni serije "Senke nad Balkanom". Mladi pomoćnik inspektora Stanka Pletikosića (Andrija Kuzmanović) uspešno se uvukao u policijski milje kako bi kaznio sve koji su krivi za smrt njegovog brata Đorđa, ali i ostvario ciljeve koje je kao jedan od članova tajnog nemačkog društva Tule propagirao Obrad Savković (Bogdan Diklić).

Tako je mladi policajac ubijao iz ubeđenja ali i dalje pod patronatom tajne organizacije. Kuriozitet za ovaj lik je da je poneo ime po poznatom filmskom kritičaru Božidaru Zečeviću koji je napisao lošu recenziju za prvu sezonu ove serije.

Marko Grabež
foto: Nemanja Nikolić

Ubica iz prve sezone serija "Tajne vinove loze" je bila jako dobra čuvana informacija, tako da je velika većina ljudi bila potpuno iznenađena kad je videla monaha Ilariona, koji je pre zamonešenja bio Nenad, Verin (Sloboda Mićalović) suprug.

Serija Tajna vinove loze
foto: Printskrin

On je ubio Verinu sestru a na kraju i zapalio vinograd. Ovu dvostruku ulogu je sjajno odigrao Aleksandar Đurica, koji sve češće dobija uloge likova sa one strane zakona. Iako je delovalo da je poginuo na kraju prve sezone ove telenovele, izgleda da je Nenad živ i da će nastaviti da komplikuje život glavnom paru.

Aleksandar Đurica
foto: Rts Printscreen

Močvara je krimi serija koja je završila svoju drugu sezonu. I dok u prvoj sezoni smo ubicu upoznali u poslednjim epizodama, u novoj sezoni, ubicu, odnosno ubice pratimo već od prvih epizoda, s tim što smo tek u poslednjih nekoliko epizoda otkrili šta su uradili.

Serija Močvara 2
foto: FIREFLY PROMO

Glavna misterija ko je ubio misterioznu Elenu (Sara Klimoska) je prikazana, tako što je u bazenu udavila Bojana Karan (Katarina Marković) da bi zaštitila svoje sinove od moguće kazne. A svoju porodicu kao i svoje bogatstvo je želela da zaštiti Marija Garčević (Sonja Kolačarić) koja je ubila nekolicinu pretnji po svoje najbliže.

Sonja Kolačarić
foto: Marina Lopičić

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

02:13

MLADI GLUMAC OBUKAO FUDBALSKI DRES: Bio je velika zvezda, a onda je zapao u POGREŠNE ruke! Nagli pad karijere! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track