IZLOŽBA SRPSKIH I JAPANSKIH UMETNIKA U TOKIJU: Prijateljstvo dve zemlje koje traje punih 140 godina
Foto: Printskrin/Instagram

Lepo

IZLOŽBA SRPSKIH I JAPANSKIH UMETNIKA U TOKIJU: Prijateljstvo dve zemlje koje traje punih 140 godina

Kultura -

U tokijskoj galeriji "Steps", u centralnoj ulici Ginza japanske prestonice, 12. marta je otvorena izložba srpskih i japanskih umetnika, pod nazivom “7+7”. Izložba je posvećena 140. godišnjici uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Japana.

Na izložbi su zastupljeni radovi Milana Tucovića, Saše Marjanovića, Milice Nikolić, Marijane Anđelić, Branke Takahaši, Dragana Babovića i Jovane Tucović, sa srpske strane, kao i radovi Micunorija Kurašigea, Akiko Koga, Osamija Arikate, Ju Tađima, Kaseija Inouea, Đunko Suzuki i Masamija Jošioke, sa japanske strane.

Ovih četrnaest umetnika već godinama su aktivni u saradnji dve zemlje u oblasti umetnosti i većina njih je izlagala i u Srbiji i u Japanu. Posebnu popularnost je pre smrti u Japanu postigao pokojni beogradski slikar Milan Tucović.

Milan Tucović
foto: Printscreen

Izložbu je podržala Ambasada Srbije u Tokiju, a ambasadorka Aleksandra Kovač je tom prilikom uputila posebnu pozdravnu poruku.

"Prijateljstvo između Srbije i Japana ove godine puni 140 godina, u čijem građenju i učvršćivanju su učestvovali srpski i japanski umetnici svojim neumornim i nepobedivim talentom, radom i vizijom. Veliko mi je zadovoljstvo što su u Galeriji „STEPS” potvrđeni dugi odnosi dve zemlje i naroda kroz umetnička dela nadahnutih pojedinaca, u čijoj dugogodišnjoj promociji i nesebičnoj podršci veliku zahvalnost dugujemo vlasniku Masamiju Jošiokiju i Akiko Kogi. Nadam se da ćete uživati u izložbi, i poželeti da posetite Srbiju i uverite se u njena drevna, duhovna, narodna i prirodna izvorišta na kojima počivaju inspiracije savremenih umetnika."

Izložba će biti otvorena do 16. aprila. Za one koji su u Tokiju evo adrese galerije: Steps Gallery 4-4-13.Ginza.

Kurir.rs

Bonus video:

00:23

ZVEZDE U OBJEKTIVU BRAJANA RAŠIĆA Otvorena izložba rok fotografija Narodnom muzeju u Zrenjaninu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track