MIRA BANJAC POSLE 40 GODINA O SERIJI PRIČE IZ RADIONICE: Pravi majstor ŽIVOTA je svoj rad od mušterija naplaćivao u slikama
Foto: Zorana Jevtić

otvorio dušu

MIRA BANJAC POSLE 40 GODINA O SERIJI PRIČE IZ RADIONICE: Pravi majstor ŽIVOTA je svoj rad od mušterija naplaćivao u slikama

Kultura -

Serija "Priče iz majstorske radionice" obeležava 40 godina od premijernog emitovanja.

Tim povodom emituje se na Kurir televiziji u terminu rezervisanom za porodične serije, radnim danima od 20.50. Svima koji nisu u prilici da prate seriju u redovnom terminu, omogućeno je da ovonedeljne epizode gledaju u "5 ZAREDOM" u nedelju od devet časova.

Serija, Priče iz majstorske radionice
foto: Kurir

Kultna serija je nastala po motivima priča koje je napisao beogradski automehaničar Dragiša Krunić (1929-2004). U radionicu ovog čoveka vedrog duha i nadarenog pesnika svoje automobile na "lekarski pregled i oporavak" dovozili su razni ljudi, a jedan od mušterija je bio i reditelj Zdravko Šotra.

Jednu od uloga ostvarila je Mira Banjac.

- To je bio sjajan period mog života! Predivno druženje, posebni ljudi, mnogo smeha, rada i uživanja. Energija koju smo osećali prenosi se i sada na gledaoce i zbog toga je serija i danas popularna kao nekada - kaže Mira za Informer i dodaje:

- Čar serije "Priče iz radionice" je u autentičnosti! Ona je nastala po istinitim pričama beogradsog automohaničara Dragiša Krunića. On je napisao tekst, a mi smo snimali u njegovoj radionici. Iako je bio automehaničar, on je bio učen čovek koji je obožavao kulturu, knjige, umetnost. Primljen je i u Klub književnika. Svoj rad je od mušterija naplaćivao u umetničkim slikama, pa je napravio čak i svoju galeriju. Bilo je zadovoljstvo družiti se sa njim, njegovom suprugom i decom.

Priče iz radionice, Dragiša Krunić
foto: Privatna Arhiva

Ona se prisetila i njenog tvorca Dragiše Krunića.

- Dragiša je umro 2004. godine, ali nedavno sam srela njegovog sina. Uživala sam na jednoj svadbi, udavala se devojka iz moje porodice. Mladoženjina majka mi je prišla i predstavila jednog momka. Pitao me je da li ga se sećam. Bilo mi je poznato prezime i shvatila sam da je reč o onom dečaku koji se vrzmao kroz radionicu dok smo snimali. Tada sam videla jednog ozbiljnog intelektualca. Srce čoveku bude puno u takvim situacijama - govori glumica s osmehom na licu.

Mira Banjac
foto: Ana Paunković

Mira posebno pamti sa snimanja druženja s celom ekipom.

- Ja sam stara, ne volim da pričam o vremenu. Ne razmišljam o vremenu. Nije kao da je bilo juče, ali ne volim da pričam o vremenu - zaključuje novosadska umetnica.

Kurir.rs

Bonus video:

03:03

OVO SU ZABLUDE O GLUMCIMA: Tihomir Stanić objasnio sa čime se suočava, i kakva mu je uloga u seriji Felix

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track