KRV NIJE VODA: U pozorištu debituje unuka Voje Brajovića, a ponosna majka BLISTA OD SREĆE i ima važnu PORUKU
Foto: Marina Lopičić, Puž, Privatna Arhiva

lepo

KRV NIJE VODA: U pozorištu debituje unuka Voje Brajovića, a ponosna majka BLISTA OD SREĆE i ima važnu PORUKU

Kultura -

Prve korake u pozorištu kao deca napravili su Vuk Kostić i Marko Janketić, a sutra će to učiniti i Ines Babić, unuka glumačkog barda Voje Brajovića.

Debi pred publikom imaće u predstavi "Zlatna ribica" pozorišta Puž, čija izvođenja su zakazana od petka do nedelje. Na istom mestu počela je i njena majka Iskra Brajović, koja će sada sedeti u publici. - Ustaje sabajle u tremi da ne zakasni na probu, pije "presing", trpa kapi, ali alergija prestaje čim se zaglumi, kad nije u pozorištu, vežba pesme i tekst, a pred spavanje traži da joj čitam s pamfleta istoriju nastanka Puža - navodi ponosna majka na svom Fejsbuku.

Zlatna Ribica
foto: Puž

Predstava "Zlatna ribica" nastala je po tekstu Branislava Milićevića, a novi komad biće obnova režije Slobodanke Cace Aleksić.

Na sceni će biti još mnogo dece, glavne uloge igraju Đorđe Kreća i Dragana Dabović, a specijalni gost je Branko Kockica. Glas u predstavi pozajmila je i Svetlana Ceca Bojković.

Branko Kockica
foto: Marina Lopičić

Šašavi profesor klavira Mika Komika pokušava da održi predavanje iz teorije muzike, ali da to izvede - nema teorije. Naime, nastaje zavrzlama s dečjim horom, u kome pravi muzički šou postaje prava bajka. Jedna mama postaje beba, jedan tata postaje očajan, jedan profesor postaje nemoćan, jedna nevaljala ćerka postaje dobra, a jedna zlatna ribica ispunjava tri zlatne želje. Nažalost, tri želje ne rešavaju problem, ali, na sreću, problem rešava muzika - vitamin za dušu - zaplet je ovog komada.

Vuk Kostić
foto: Printscreen/Instagram

Vuk Kostić imao je samo šest godina kad je prvi put stao na daske koje život znače. Igrao je u kultnoj predstavi "Sveti Georgije ubiva aždahu" u Ateljeu 212. Inače, Vuk je talenat za glumu nasledio od oca, čuvenog Mihajla Kostića Pljake i dede, koji je bio jedan od osnivača i glumaca prvog pozorišta u Prokuplju.

Marko Janketić
foto: Ana Paunković

Marko Janketić imao je 12 godina kad je debitovao u malom pozorištu "Duško Radović", u predstavi "Bašta sljezove boje", u dramatizaciji pripovedaka Branka Ćopića, u režiji Milana Karadžića.

- Bila je jedna od retkih predstava koja se izvodila na večernjoj sceni za mlađu publiku i prva dečja predstava koja je uvrštena u selekciju Sterijinog pozorja. Odrastao sam u umetničkoj porodici i bilo je normalno da budem stalno u pozorištu. Visio sam u Pozorištu na Terazijama, čiji je mama bila član, i u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Najviše mi se dopala magija dok se stvara predstava. Rano sam igrao na filmu, sa 14 godina sam snimao "Tri palme za dve bitange i ribicu". Zadovoljstvo mi je što sam radio s Dubravkom Mijatović i Miloradom Mandićem Mandom. Bio sam nestašno dete, kolegama sam malo išao na nerve, ali mi je bilo veoma lepo. Pazili su na mene tokom snimanja - ovako se seća svojih početaka Janketić za Kurir.

Predrag Ejdus
foto: Dragana Udovičić

Stopama svog dede krenula je i mala Sana, unuka Predraga Ejdusa, koja je snimila nekoliko reklama i film sa Srđanom Dragojevićem.

Kurir.rs

Bonus video:

03:34

Voja Brajović o preuzimanju tela Dejana Mijača

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track