SAHRANJEN GLUMAC BOJAN LAZAROV: Simbolika ledi krv u žilama jer je pokopan na Lazarevu subotu, a ispraćen je uz ovu pesmu
Foto: Stefan Stojanović MONDO

tuga velika

SAHRANJEN GLUMAC BOJAN LAZAROV: Simbolika ledi krv u žilama jer je pokopan na Lazarevu subotu, a ispraćen je uz ovu pesmu

Kultura -

Glumac Bojan Lazarov (50) koji je preminuo 9. aprila, sahranjen je danas na Novom Bežanijskom groblju u Beogradu.

Bojan Lazarov, Komemoracija
foto: Stefan Stojanović MONDO

Sahranjen je glumac Bojan Lazarov, a porodica i prijatelji ga ispratili na večni počinak. Majka preminulog glumca sve vreme ponavlja "Sine, zašto si me ostavio?"

Na sahranu je došla glumica Nela Mihailović, koja nije krila tugu za kolegom i prijateljem. Tu je bio i mladi glumac Miodrag Dragičević, kao i njegov nešto stariji kolega Aleksandar Srećković Kubura.

Porodica Bojana Lazarova neutešna. Glumac je na večni počinak ispraćen uz pesmu "Zajdi, zajdi". Sahrana glumca Bojana Lazarova počela je u 12 časova na Novom Bežanijskom groblju u Beogradu.

Kada je završeno opelo, tužna povorka je krenula ka grobnom mestu. Posebno je bila neutešna glumčeva majka Svetlana.

Govor je održao njegov kolega Aleksandar Đurica.

- Za mene ti, mladost lepota vedrina smeh zivotna radost prijateljstvo rodbina porodica i ljubav. Tvoja biografija je i moja. Ti si deo mene i nas, svih nas koje si smatrao svojima - rekao je između ostalog Aleksandar.

Bojan Lazarov, Komemoracija
foto: Stefan Stojanović MONDO

Komemoracija tragično preminulom glumcu Bojanu Lazarovu održana je juče u Malom pozorištu "Duško Radović" gde su se u velikom broju okupili brojni glumci.

Među glumcima koji žale za Bojanom su: Amar Ćorović, Nenad Jezdić, Jelena Ćuruvija, Aleksandar Đurica, Bane Trifunivić, Jelena Đokić, Vanja Ejdus, Bojan Dimitrijević i ćerka Tanje Boskovic i Lana Karaklajić.

Glumac Miloš Anđelković kaže da njegov kolega nije skidao osmeh:

- Bojan je bio najbolji komičar sa kojim sam radio. Njegova veština za improvizaciju na sceni je bila zadivljujuća. Bio je kao vulkan iz koga kuljaju ideje, šarm i duhovitost. Posle predstava okupljali smo se u bifeu i slušali njegove priče sa velikom pažnjom. Bio je neponovljiv... - rekao je Miloš.

Podsetimo, Bojan Lazarov je izvršio samoubistvo tako što je skočio sa mosta na Adi.

Bojan Lazarov, Komemoracija
foto: Stefan Stojanović MONDO

(Kurir.rs/Informer)

Bonus video:

01:04

Komemoracija Dejanu Mijaču, uvodna reč Vide Ognjenović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track