NE DOPADA MI SE KONSTRAKTA: Predstavnik Jugoslavije na Evrosongu o ANI ĐURIĆ, a evo ŠTA MU SMETA i koji je zadatak SVAKOG PEVAČA
Foto: Promo

iskren

NE DOPADA MI SE KONSTRAKTA: Predstavnik Jugoslavije na Evrosongu o ANI ĐURIĆ, a evo ŠTA MU SMETA i koji je zadatak SVAKOG PEVAČA

Kultura -

U Domu sindikata u petak veče biće održano Beogradsko proleće, prvo posle više od dve i po decenije, a među 18 finalista je čuveni pevač Vladimir Lado Leskovar.

Godine 1967. Leskovar je bio predstavnik Jugoslavije na Evrosongu, koji se održavao u Beču. Lado je nastupio s pesmom "Vse rože sveta" (Sve cveće sveta) i bio osmi od 17 učesnika.

- Nije više to isti festival. Meni se ne sviđa Konstrakta. Nije po mom ukusu. Daleko da kažem da nije dobro. Meni ne sviđa. Imam pravo da mi se nešto ne dopada - iskren je Leskovar.

Ana Đurić Konstrakta, Konstrakta
foto: Damir Dervišagić

Lado je prvo bio glumac, a prva prava filmska uloga dogodila mu se kada je imao devet godina i to u jednom od kultnih slovenačkih filmova, u "Kekecu".

Pesmu "Potraži me u predgrađu" otpevao je prvi put 1964. na Opatijskom festivalu i pobedio. Ispostavilo se da je ta pesma postala vanvremenska, a i danas nema generacije koja je ne zna.

- Bio sam tada prvi muški izvođač iz Slovenije. U radio je došlo nešto iz Zagreba i niko nije hteo da snimi tu pesmu. Danas je to pesma za sva vremena. Nije mi se više ponovio takav uspeh. Hvala bogu da imam jedan takav hit. Snimio sam više od 300 pesama. Uvek sam ih birao po dobrom tekstu. Pevač mora da ispriča priča. Muzika je samo pomoć - otkrio je pevač iz Ljubljane za Kurir.

lado leskovar
foto: Printskrin

Kurir.rs

Bonus video:

05:13

TRUDIM SE DA SINU USADIM TRADICIONALNE VREDNOSTI! Saša Joksimović progovorio o porodici i otkrio kako vaspitava sina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track