POVRATAK NA SCENU: Marija Jelić kao Aida, završila je ETF, a sada JURI NOVU DIPLOMU
Foto: Vladimir Veličković

Lepo

POVRATAK NA SCENU: Marija Jelić kao Aida, završila je ETF, a sada JURI NOVU DIPLOMU

Kultura -

Sopran Marija Jelić večeras, nakon pauze zbog zdravstvenih problema, vraća se na scenu i pevaće u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu u operi "Aida".

- Aida je jedna od mojih omiljenih uloga u kojima sam debitovala u prethodnoj godini u SNP i srećna sam što imam priliku da je ponovo pevam. Do kraja sezone ću učestvovati u još mnogo zanimljivih i značajnih projekata, kojima se veoma radujem. Aida je pored svih prepreka koje je imala i okolnosti u kojima se našla ipak verovala u ljubav i pravdu i možemo da kažemo da je pokazala svoju jačinu karaktera, a s druge strane svoju odanost, požrtvovanost, ljubav i senzibilitet - izjavila je Jelićeva.

Marija Jelić
foto: Vladimir Veličković

Operom će dirigovati maestro Aleksandar Kojić, učestvuju Orkestar i Hor Srpskog narodnog pozorišta, a u podeli su i Stevan Karanac, Višnja Radosav i Nebojša Babić.

Da je ova mlada umetnica svestrana, dokazuje i njeno obrazovanje. Pored muzičke škole, završila je i Elektrotehnički fakultet, a sada je na doktorskim studijama.

- Pored osnovne i srednje muzičke škole, završila sam Matematičku gimnaziju, nakon čega mi je logično bilo da upišem elektrotehniku. Znala sam da će mi to biti lako, volim da se bavim time, ali opera me je odvukla u potpuno drugom smeru. Često kroz šalu kažem da je ona izabrala mene, a ne ja nju. Sudbina nas je spojila i neizmerno sam joj zahvalna na tome. Sada sam na masteru iz solo pevanja, ali doktorskim studijama na ETF - kaže Marija.

Kurir.rs

Bonus video:

01:47

Marija vodi IT firmu i peva na svetskim pozornicama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track