BOEMSKA ČETVRT SPREMNA ZA GOSTE: Kaporovom predstavom otvorena letnja sezona u SKADARLIJI!
Foto: Shutterstock

simbol Beograda

BOEMSKA ČETVRT SPREMNA ZA GOSTE: Kaporovom predstavom otvorena letnja sezona u SKADARLIJI!

Kultura -

Tokom vikenda otvorena je letnja turistička sezona u najpoznatijoj boemskoj četvrti u Beogradu - Skadarliji. Program je tradicionalno otvorio dobošar, koji je sve goste Skadarlije upoznao sa strogim kodeksom ponašanja koji tu važi.

U programu su, pored domaćina Milorada Mikija Damjanovića, učestvovali operski pevač Oliver Njego, kome je pripala čast da ove godine podigne barjak Skadarlije na jarbol kod Skadarlijske česme i time simbolično označi početak letnje sezone, zatim glumica Narodnog pozorišta Vjera Mujović, vokalne solistkinje Vesna Dimić i Biljana Petković, glumci Ljiljana Jakšić i Bojan Hlišč, kao i Umetnički centar Talija, koji je izvođenjem građanskih igara uveličao ambijent i atmosferu u Skadarskoj ulici.

Skadarlija, otvaranje sezone
foto: Kurir

Delić nove kamerne kabaretske predstave rađene po Kaporovoj istoimenoj knjizi "Vodič kroz srpski mentalitet" najavila je Ljiljana Kapor, a izveli su je glumci Stevan Piale i Tašana Đorđević uz muzičku pratnju Siniše Dogana.

novogodišnja noć, Skadarlija
foto: Nemanja Nikolić

Duž cele Skadarske ulice bili su organizovani raznovrsni sadržaji, a centralne tačke manifestacije bile su kod Skadarlijske česme i ispred Kuće Đure Jakšića. U donjem delu ulice organizovan je Skadarlijski bazar, gde su svoje rukotvorine izložili umetnici i zanatlije starih zanata.

Kurir.rs.

Bonus video:

00:15

POVRATAK ŽIVOTA: Početak sezone u Skadarliji započeo podizanjem jarbola KURIR TELEVIZIJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track