NAŠA GLUMICA OBRIJALA GLAVU: Zbog uloge se ODVAŽILA na ovaj potez, a film govori o TRAGEDIJI koja je godinama gurana pod tepih
Foto: Aleksandar Levajković

VELIKA HRABROST

NAŠA GLUMICA OBRIJALA GLAVU: Zbog uloge se ODVAŽILA na ovaj potez, a film govori o TRAGEDIJI koja je godinama gurana pod tepih

Kultura -

Kao što je najavljeno, glumac i producent Dragan Bjelogrlić počeo je sa snimanjem trilera "Lančana reakcija", a sudeći po fotografijama sa seta, ovo će zasigurno biti potresan film.

Naime, za potrebe snimanja filma “Lančana reakcija”, koji govori o akcedentu u naučnom institutu Vinča, kada se ozračilo više naših naučnika, glavni glumci - Radivoje Raša Bukvić, Alisa Radaković, Jovan Jovanović i Ognjen Mićović, morali su da potpuno obriju glavu.

film Lančana reakcija, film, Lančana reakcija, Dragan Bjelogrlić
foto: Aleksandar Levajković

Film koji je nastao po motivima romana „Slučaj Vinča" Gorana Milašinovića, prikazaće nam kako su se jugoslovenski naučnici lečili od radijacije na institutu Kiri u Parizu, nakon strašne nesreći koja je godinama bila gurana pod tepih, jer su postojale teorije da jugoslovenski naučnici prave atomsko oružje po nalogu vrha SFRJ i Josipa Broza Tita.

Kao što se vidi na fotografijama koje su nastale na setu filma, sinoć je snimana jedna od veoma dramatičnih scena, u kojoj čak četvoro glumaca biva obrijano istovremeno u istom kadru, a posebno tangira to što se mlada glumica Alisa Radaković odvažila da se odrekne duge kose.

film Lančana reakcija, film, Lančana reakcija, Dragan Bjelogrlić
foto: Aleksandar Levajković

Bjelogrlić je nekoliko godina radio na scenariju s Vukom Ršumovićem. Za ovu tematiku, posebno u današnje vreme kada su priče o atomskom ratu sve češće u dnevnim izveštajima, vlada i dalje veliko interesovanje, a Bjelogrlić, kako saznajemo, ima internacionalnu glumačku ekipu. Sa naše strane, glavne uloge tumačiće Radivoje Raša Bukvić i Predrag Miki Manojlović, dok će francusku podelu predvoditi proslavljeni Aleksis Maneti, Žeremi Lahert i Lionel Abelanski.

Snimanje filma “Lančana reakcija” trajaće godinu dana na autentičnim lokacijama u Srbiji, Sloveniji i Francuskoj, a premijera se očekuje na jesen 2023.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:47

Dragan Bjelogrlić održao govor na godišnjici smrti Tome Zdravkovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track