RADOŠ BAJIĆ IZABRAO ĐENERALA DRAŽU! On će biti Dragoljub Mihailović posle GLOGOVCA, a SVI GA DOBRO ZNAMO
Foto: Contrast studio

Heroji Halijarda

RADOŠ BAJIĆ IZABRAO ĐENERALA DRAŽU! On će biti Dragoljub Mihailović posle GLOGOVCA, a SVI GA DOBRO ZNAMO

Kultura -

Posle godinu dana pauze nastavljeno je danas snimanje filma "Heroji Halijarda" i tv serije "Vazdušni most" našeg proslavljenog glumca, scenariste i reditelja Radoša Bajića.

U filmu i seriji ima više od 100 uloga i igraju zvezde srpskog filma poput Žarka Lauševića, Petra Božovića, a konačno je poznato ko će tumačiti ulogu đenerala Draže Mihilovića, kojeg je u tv seriji "Ravna Gora" pre sedam godina briljantno odigrao pokojni Nebojša Glogovac.

Serija, Premijera, Ravna Gora
foto: Contrast Studios

Mediji su prošle godine pisali da su kandidati za ovu rolu Dragan Mićanović, Nebojša Milovanović i Nikola Ristanovski. Jedan od najozbiljnijih kandidata bio je Igor Đorđević, ali je skinut sa spiska zbog uloge ustaškog koljača Ante Vrbana u filmu "Dara iz Jasenovca".

"Film ima preka 120 uloga i ja čvrsto verujem da će naš film obilovati velikim glumačkim kreacijama. Svoju uloga kapetana Zvonka Vučkovića, komandanta operacije Halijard, počinje da snima Raša Vujović, od kojeg imam velika očekivanja. Tu je svakako i kolega koji će nastupiti u veoma važnoj ulozi Draže Mihailovića. Reč je o Nebojši Ljubišiću, koji je izuzetan glumac i koji je, posle kastinga koji je trajao pola godine – dobio ovu veoma odgovornu ulogu. Radujem se što ću sarađivati i sa Branislavom Lečićem, koji igra Dragišu Vasića, kao i što će prvi put u nekom mom projektu da nastupe Ljiljana Blagojević, Voja Brajović, Nebojša Dugalić – kao i veliki broj mladih i talentovanih glumaca koji su sadašnjost i budućnost naše kinematografije", izjavio je Bajić za Blic.

Nebojša Ljubišić nije samo glumac već i dobar muzičar. Napisao je jedan od najvećih hitova "Ružo rumena".

Nebojša Ljubišić
foto: Dragan Kadić

Premijera filma se očekuje tek na proleće 2023, a emitovanje tv serije na RTS i kanalu SUPERSTAR na jesen iste godine.

Kurir.rs

Bonus video:

00:32

RADOŠ BAJIĆ I RADIŠA UROŠEVIĆ ZAPEVALI U DUETU: Glumac i pevač UHVAĆENI na proslavi u okolini Kragujevca! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track