01:21

2cellos oproštajni koncert u Beogradu

kraj karijere

OPROŠTAJNI KONCERT 2CELLOS! Luka i Stjepan poslednji put pred 15.000 ljudi: Pre nastupa probali SRPSKI SPECIJALITET!

Kultura -

Svetski poznati duo 2Cellos nastupili su večeras u Štark areni. Publika je sve vreme pevala, ovacije nisu prestajale, bilo je i suza i svu su teška srca nakon dva sata svirke izašli iz Arene. Nakon što su proveli poslednjih deset godina zajedno kao grupa i objavili šest studijskih albuma, virtuozi na violončelu Luka Šulić i Stjepan Hauser nastaviće da grade svoje karijere dalje kao solisti.

2cellos, Koncert, Štark arena
foto: Damir Dervišagić

- Ova turneja je vrhunac svega što smo postigli kao grupa. Ovo će biti naši najveći koncerti, koje sviramo pred najviše publike. Zajedno smo se popeli na planinu i dostigli vrhunac - izjavio je dvojac pred dolazak u Srbiju.

Dušan Kranjc
foto: Željka Dimić

Spektakl u Areni počeo je hitom "Benedictus" ( Karl Jenkins). Za početak, kako je uobičajeno na njihovim nastupima, odsvirali su nekoliko klasičnih kompozicija, ali ubrzo su prešli na tvrđi, energičniji zvuk rok hitova grupa U2 i Gans en rouzis, a nezaobilazna je bila i pesma "Smut kriminal" Majkla Džeksona, koja ih je proslavila.

1 / 27 Foto: Damir Dervišagić

- Da li ste me se uželeli? Dugo se nismo videli - pitao je Stjepan i otkrio publici da je sinoć probao ćevape u Skadarliji.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track