SLOBODA IGRA MOJU MAJKU, A STARIJA OD MENE SAMO 8 GODINA Glumac otkrio tajne iz domaće serije: Brinuo sam, mogli su da budu strogi
Foto: Ana Paunković

iskren

SLOBODA IGRA MOJU MAJKU, A STARIJA OD MENE SAMO 8 GODINA Glumac otkrio tajne iz domaće serije: Brinuo sam, mogli su da budu strogi

Kultura -

Sloboda Mićalović (40) igra majku Marka Vasiljevića (32) u hit seriji "Tajne vinove loze", iako je samo osam godina starija od njega!

Glumac je u popularnoj melodrami Dejana Karaklajića dočarao Marka Smiljanića, sina Vere i Vuka Tomovića, kog glumi Vojin Ćetković.

Marko Vasiljević
foto: Pritnscreen

- Kad smo počeli da radimo na seriji, brinuo sam da li ćemo Boba i ja biti uverljivi kao majka i sin, jer je ona starija od mene samo osam godina. Međutim, kad mi je moja mama rekla da nam veruje, znao sam da smo uspeli! Kazala mi je da je Bobin i moj odnos u seriji podseća na naš. To mi je najlepši kompliment koji sam ikada dobio - priča Marko i objašnjava kako je izgledao rad sa iskusnim kolegama Slobodom i Vojinom:

- Oni su divni i veliki ljudi, a onda i veliki glumci. Iznenadio sam se koliko su skromni. Mogli su da budu strogi, pa da imam tremu zbog njih, ali nisu! Boba i ja smo u drugoj sezoni još bolji u zajedničkim scenama, jer se sad dobro poznajemo.

Vasiljević kaže da je zbog serije mesecima učio o vinima.

Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković
foto: Damir Dervišagić

- Volim da budem pripremljen za ono što radim, pa sam istraživao sve što sam mogao o vinu. Neverovatno je, ali otkad snimam "Tajne vinove loze", mnogo više uživam u tom piću. Baš volim da popijem čašu kvalitetnog vina - priča glumac za Informer i dodaje da je zahvalan reditelju Dejanu Karaklajiću što mu je dozvolio da promeni nekoliko scena u seriji:

- Moj junak Marko se u nekim situacijama ponašao nelogično. Recimo, kad je snimana scena tuče u kafani, on je trebalo tu da ostane i da trpi dok ga šutiraju i vređaju mu majku. Rekao sam ekipi: "U čoveku se tada probudi toliki bes, posebno kad vam diraju majku. Nema šanse da ne odreaguje!" Promenili smo scenu...

Marko Vasiljević
foto: Printcsreen

Porodica Smiljanić iz "Tajni" živi u Negotinu. Vasiljević je zadovoljan kako je skinuo naglasak tog kraja.

- Lektorka Ljilja Mrkić nam je pomagala oko akcenta i sugerisala kako da izgovaramo reči. To nije čist negotinski, ali našli smo neku modifikaciju. Prijatelji iz Rajca su me pohvalili i rekli mi da sam dobro skinuo akcenat - priča glumac, koji se nada da će biti snimljena i treća sezona serije koju emituje RTS.

Marko Vasiljević
foto: Printcsreen

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

03:22

DECA NAVUČENA NA TELEFONE KAO NA HEROIN! Socijalni psiholog uputio savet roditeljima kako da decu trgnu iz tog VIRTUELNOG PAKLA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track