ŽARKO LAUŠEVIĆ ODBIO KARIJERU U HOLIVUDU! Glumac bio BEZ DINARA, kada mu se pojavila prilika iz snova: Srbija oduševljena potezom!
Foto: Dragana Udovičić

NEVEROVATNO

ŽARKO LAUŠEVIĆ ODBIO KARIJERU U HOLIVUDU! Glumac bio BEZ DINARA, kada mu se pojavila prilika iz snova: Srbija oduševljena potezom!

Kultura -

Nakon tri ispovesti pod zajedničkim podnaslovom "Dnevnik jedne robije", glumac Žarko Laušević objavio je novo delo "Padre, idiote". Na promociji u Studentskom kulturnom centru u Beogradu nikad više ljudi, jer su svi želeli da prvi čuju odlomke iz umetnikovog dnevnika, kao i šta imaju da kažu Svetlana Bojković, Muharem Bazdulj, Vida Ognjenović, Petar Božović, Nebojša Dugalić, novinarka Radmila Stanković i moderator Irfan Mensur.

Žarko Laušević
foto: Damir Dervišagić

Lauš u ovom delu ispisuje dane svog života na slobodi posle više od četiri godine i sedam meseci provedenih u nekoliko zatvora u Crnoj Gori i Srbiji. U noći između 30. i 31. jula 1993. godine, on je u podgoričkom kafiću "Epl" ubio dvoje ljudi.

- U knjizi je napravio omaž Gagi Nikoliću. Lep kroki je njegov susret s Acom Berčekom u "Nožu", kao i priča kako sa Štimcem odbija ulogu kod Spajka Lija u Njujorku. Bio je bez dinara u džepu. Nije hteo da se zaleće na srpsku antiratnu dasku - rekla je Stankovićeva.

Žarko Laušević
foto: Damir Dervišagić

Žarko Laušević nije jedini glumac koji je odbio da snima ovakav vid filmova uprkos veoma primamljvim ponudama. Naime, kada je 2011. godine snimano debitantsko ostvarenje glumice Anđeline Džoli, "U zemlja krvi i meda", legendarni Nebojša Glogovac dobio je ponudu da glumi u ovom filmu, ali je tu ponudu odbio.

Podsetimo, Žarko Laušević objavio je već nekoliko knjiga od kojih je svakako najpoznatije delo "Godina prođe, dan nikada", koja predstavlja autobiografiju ove zvezde domaćeg glumišta.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:42

Dom Andrija Miloševića, glumac kiti jelku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track