ROKENROL DO KOSKE: Šajzerbiterlemon promoviše novi album, a evo po čemu su POSEBNI
Foto: Promo

NOVO IzDANJE

ROKENROL DO KOSKE: Šajzerbiterlemon promoviše novi album, a evo po čemu su POSEBNI

Kultura -

Beogradski alternativni rok bend Šajzerbiterlemon promovisaće svoje drugo LP izdanje "Na dugačkim poljima" u četvrtak 2. juna u bašti beogradskog kluba Dragstor.

Biće ovo najveći samostalni koncert ovog beogradskog sastava koji je prisutan na sceni već osam godina. Za zagrevanje publike biće zadužen DJ duo Ghetto University.

Šajzerbiterlemon
foto: Promo

- Spremali smo album više od tri godine, preživeo je sve moguće prepreke i sada, konačno, sa ponosom i zadovoljstvom možemo da kažemo da je tu. Osam pesama i nešto preko 24 minuta u koje smo pokušali da spakujemo mnoštvo senzibiliteta, sa ciljem da napravimo veliki korak napred u odnosu na sve do sad. Vidimo se u Dragstoru! - poručuju iz benda.

Šajzerbiterlemon
foto: Promo

Album je objavljen kao zajedničko izdanje zagrebačkog Geenger Recordsa i beogradske Pop depresije. Snimali su ga Uroš Milkić i Andrej Mladenović u Down There studiju, za miks su bili zaduženi Andrej Mladenović i Jovan Sibinović, a za mastering Carl Saff. Autorka omota je Katarina Stanojlović.

Albumu su prethodila dva video singla, „Strepnja“ (decembar 2021) i najnoviji singl „Zavrti me“ (maj 2022). Krajem godine se očekuje i fizičko izdanje na vinilu.

„Na dugačkim poljima“ možete čuti ovde:

Šajzerbiterlemon trenutno čine Ana Đurović (bubnjevi), Jovan Sibinović (gitara, vokal), Konstantin Janković (bas, prateći vokal) i Đorđe Dabić (gitara).

Mladi bend jedan je od retkih u kome bubnjeve svira devojka, i to odlično.

Beogradska grupa iza sebe ima jedan EP (samostalno izdanje, 2017) i debi album „Iza naših zidova“ (Geenger Records, 2019).

Karte su u pretprodaji u kafiću Zaokret (Cetinjska 15) po ceni od 500 rsd, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 800 rsd.

Kurir.rs

Bonus video:

00:20

MILIĆ VUKAŠINOVIĆ KAO MIK DŽEGER: Ma ja sam jači od njega (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track