02:55

Francuski glumac progovorio na srpskom jeziku

Aleksis Manenti sve iznenadio

MAJKA MI JE IZ BEOGRADA I NAUČILA ME JE SRPSKI JEZIK: Francuski glumac u novom filmu LANČANA REAKCIJA, a evo šta kaže o BJELI

Kultura -

Najveća zvezda francuskog filma Aleksis Manenti igraće glavnu ulogu u ostvarenju "Lančana reakcija" Dragana Bjelogrlića. Pravo s Kanskog festivala umetnik je stigao na konferenciju za medije i progovorio na čistom srpskom.

- Moja majka je Beograđanka, a otac Francuz, tako sam naučio srpski jezik, ali moram još malo da poradim na jeziku. Pričala mi je ona o svom životu, a ono što mi nije rekla je u krvi - rekao je glumac.

U filmu će oživeti lik Žorža Matea, revolucionara koji je ušao u anale svetske medicine tako što je izveo prvo presađivanje koštane srži.

- Ova uloga je važna, jer je on bio veliki humanist i naučnik. Nadam se da ću, kao glumac, biti na visini zadatka. Postoje mnoge stvari koje me zanimaju kod ovog lika, a najviše njegova humanost i ljudskost. Moj brat Vladimir je doktor, velika mi je inspiracija za ulogu Žorža Matea - objasnio je umetnik.

Aleksis Manenti
foto: Stefan Stojanović MONDO

Pored glume, Manenti je i scenarista. Pisao je scenarije za filmove kojima se predstavio na festivalu u Kanu, a raditi s Bjelogrlićem mu je posebno zadovoljstvo.

- Gledao sam filmove Dragana Bjelogrlića. Kada sam počeo da radim sa njim, shvatio sam da on to radi sa srcem. Srećan sam što imam prilike da radim s njim. Scenario ima sve što treba da ima. Sad kad snimamo, svakog dana tražimo nešto i vidimo da možemo još simbola povezati s pričom - zaključio je Manenti.

Aleksis Manenti
foto: Stefan Stojanović MONDO

Popularni glumac se u Kanu 2019. predstavio sa filmom "Jadnici" i dobio je nagradu Cezar za najbolju mušku ulogu, a ove godine je na čuvenom festivalu u programu "Nedelja kritike" prikazan njegov film "Dalva".

Kurir.rs

Bonus video:

01:06

FILM TOMA SLAVI NEVEROVATAN USPEH! Ekipa se ponovo okupila u Kinoteci, tu je i Bjela, a razlog je veoma POSEBAN!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track