MJUZIKL ZAČINJEN HITOVIMA JU GRUPE! Žika Jelić za Kurir: Terazije prepoznale naš doprinos rokenrolu, u glavnoj ulozi MLADA ZVEZDA
Foto: Nemanja Nikolić

crni leptir

MJUZIKL ZAČINJEN HITOVIMA JU GRUPE! Žika Jelić za Kurir: Terazije prepoznale naš doprinos rokenrolu, u glavnoj ulozi MLADA ZVEZDA

Kultura -

U Pozorištu na Terazijama počele su probe za novi mjuzikl "Crni leptir" u režiji Marka Jovičića.

Priča o boksu i ljubavi biće obojena pesmama jednog od naših najpoznatijih rok bendova Ju grupe, a glavnu ulogu igraju mladi Nikola Šurbanović (Vedran Borovčanin alternacija), Srna Đenadić (Kristina Jovanović), Arsenije Tubić i Dušan Svilar.

Nikola Šurbanović
foto: ATA images

Nakon predstava na muziku Zdravka Čolića i Momčila Bajagića Bajage ("Glavo luda" i "Sa druge strane jastuka"), ovaj mjuzikl je treći u nizu koji predstavlja omaž našoj pop i rok muzici.

- Punih 60 godina smo brat i ja u rokenrolu, a Ju grupa postoji 52 godine. Sve što smo uradili je neko prepoznao i red je da završimo u pozorištu i nekom mjuziklu. Pozorište na Terazijama je specijalizovano za ovaj žanr. Od nas mogu da očekuju pomoć - kaže Žika za Kurir.

Dragi Jelić, Ju grupa, Žika Jelić, YU Grupa, ruka
foto: Dragan Kadić

Reditelju predstave Marku Jovičiću ovo je prvi angažman na Terazijama, a glumci su izabrani na velikoj audiciji. Tekst predstave napisao je Spasoje Ž. Milovanović, a autorski tim čine i Marko Jovičić (režija i adaptacija), Lazar Stanivuk i Dušan Stojanović (dramatizacija), Miloš Branisavljević (muzički aranžman i orkestracija), Milan Nedeljković (dirigent), Milica Cerović (koreografija), Tatjana Radišić (kostimi) i Kristina Vujović (scenografija). Komad je smešten u 2022. godinu, a kako upućuju u sadržaju, u svetu punom opasnih i zlih ljudi, koji žele da ostvare svoje interese, Aleksandar i Petra su se sreli sasvim slučajno: on sa željom da spase očev bokserski klub, a ona da sačuva svoju karijeru u kompaniji, i ne sluteći da će njihov ugovoren poslovni odnos prerasti u ljubav.

- Dragi je više pomogao oko priče. Scenarista je proučavao naše biografije od odrastanja do današnjih dana. Mi pripadamo generaciji u kojoj je sve bilo podređeno učenju i sportu. Nisam znao da u komadu ima boksa. Trenirao sam ga. Prvi put kad sam dobio jači udarac, odustao sam od tog sporta - objašnjava Jelić.

koncert Riblje Čorbe, Tasmajdan Stadion, 16.8.2021., Žika Jelić, braća Jelić, Dragi Jelić
foto: Damir Dervišagić

Članovi Ju grupe neće se mešati autorima predstave u izbor muzike.

- Bilo šta da odaberu neće pogrešiti. Mi sigurno imamo više od 20 hitova, a naravno da će tu biti "Čudna šuma", "Od zlata jabuka", ali i "Dunavom još šibaju vetrovi" - zaključuje Jelić.

Novu predstavu će publika moći da vidi u novoj sezoni.

Kurir.rs

Bonus video:

01:59

ŽIKA JELIĆ OTKRIO TUŽNU ČINJENICU O SMRTI MIŠE ALEKSIĆA: Umro je na jedan POSEBAN dan – svi su duboko potreseni (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track