POČINJE JUBILARNI BELEF U BOTANIČKOJ BAŠTI JEVREMOVAC: Preko 30 predstava, SEDAM koncerata i TRI programa za SVE GENERACIJE!
Foto: Danilo Krša

spektakl

POČINJE JUBILARNI BELEF U BOTANIČKOJ BAŠTI JEVREMOVAC: Preko 30 predstava, SEDAM koncerata i TRI programa za SVE GENERACIJE!

Kultura -

Beogradski letnji festival BELEF otvara svoja vrata 23. juna 2022. u Botaničkoj bašti "Jevremovac". BELEF, stalna manifestacija od značaja za kulturu grada Beograda, a koja je nastala 1992. godine, ove godine obeležava jubilarnih 30 godina postojanja.

Rade Šerbedžija, Antigona, Belef
foto: Danilo Krša

Deo jubilarnog 30. BELEF-a će ove godine, prvi put, biti organizovan u Botaničkoj bašti "Jevremovac“, na jedinstvenom, posebnom mestu, koja je u isto vreme spomenik i prirode i kulture. Paralelno, programi će se odvijati i na Trgu republike, kao i na scenama pozorišta.

Ovogodišnji BELEF obuhvata šest pozorišnih premijera, sedam koncerata, 16 predstava u glavnom programu, sedam predstava u programu MLADI BELEF i četiri predstave u programu DEČIJI BELEF. Pored toga, organizovana su tri prateća programa: NOĆ LEGATA sa Muzejom grada Beograda, Stručna vođenja kroz Botaničku baštu i Beogradske šetnje - otvorena vrata naših pozorišta.

Belef, festival Belef
foto: Belef

„ŽELIM MAGIJU!“ – čuvena replika iz komada Tenesi Vilijamsa "Tramvaj zvani želja“ koji će premijerno biti odigran na ovogodišnjem jubilarnom BELEF-u, je osnovno kreativno polazište i slogan 30. Beogradskog letnjeg festivala koji komunicira i sam jubilej u slavu umetnosti.

Ovogodišnji BELEF zatvoriće slavna pijanistkinja Marta Argerič u Kolarčevoj zadužbini.

Kurir.rs/ Festival BELEF

Bonus video:

00:33

Hapsenje-Zaplena 50 kg marihuane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track