BOGATOJ BIOGRAFIJI DODALA SAM KONAČNO I ROLU KARMEN GLORIJE: Operska DIVA Jadranka Jovanović nakon premijere u ITALIJI
Foto: Aleksandar Jovanović

uspeh

BOGATOJ BIOGRAFIJI DODALA SAM KONAČNO I ROLU KARMEN GLORIJE: Operska DIVA Jadranka Jovanović nakon premijere u ITALIJI

Kultura -

Zvezdu operske scene Jadranku Jovanović publika će imati prilike da čuje u petak, 10. juna, na Trgu republike, gde će zajedno s japanskim sopranom Šokom Okadom nastupiti na gala koncertu povodom obeležavanja 140 godina prijateljstva Japana i Srbije.

Jadranka Jovanović
foto: Dina Johnsen, NP1

Primadoni Beogradske opere japanska kultura postala je bliska nakon gostovanja u njihovoj operi.

- U kratkom razgovoru s našom gošćom Šokom Okadom shvatila sam da nas dve imamo zajedničke stvari, sarađivale smo sa deset istih umetnika. Od prvog susreta s japanskom kulturom, kada sam pevala operu "Karmen" u njihovoj operi, trebalo mi je vremena da je zavolim i da počnem da joj se divim. Dva mandata unazad sam član poslaničke grupe prijateljstva s Japanom i ponovo ću se rado odazvati tom pozivu. Presrećna sam što se ovaj događaj s divnom gošćom održava u našem gradu, na divnom Trgu republike - izjavila je Jadranka na konferenciji za medije.

Jadranka Jovanović

Podsećamo, operska primadona je nedavno nastupila u teatru Mitelkult u Trstu sa operom "Colloquio con il tango" (Razgovori sa tangom), povodom obeležavanja stogodišnjice rođenja italijanskog kompozitora Rafaela de Banfilda Tripkovića. U okviru muzičkog festivala "RdB 100, Rafaelo de Banfild" izvedena su četiri koncerta, a centralni deo proslave predstavljalo je izvođenje opere u kojoj je Jadranka Jovanović bila u glavnoj ulozi.

Publika je s velikim oduševljenjem i dugim aplauzima nagradila sjajnu interpretaciju poznate dive, a s njom i ostale izvođače.

- Izuzetno sam počastvovana i s najvećom radošću uvrstila sam novi lik Karmen Glorije u svoju bogatu biografiju, po svemu posebnog i izuzetnog kompozitora Rafaela de Banfilda, koga sam i upoznala na početku svoje karijere pevajući u teatru Verdi, gde je on dugi niz godina bio direktor - kazala je za Kurir Jovanovićeva povodom premijere.

Jadranka Jovanović
foto: Vukica Mikača

Premijernom izvođenju ove izvanredne savremene opere, koja govori o sudbinu jedne unesrećene umetnice, prisustvovao je i znatan broj Srba iz Trsta.

Kurir.rs

Bonus video:

00:21

NOVA KARMEN STIGLA U BEOGRAD! Ana Brnabić i njena partnerka Milica gledaju sprektakl iz prvih redova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track