TAJNA STARA NEKOLIKO DECENIJA: Ovako je legendarni Gidra NASAMARIO čitavu ekipu ŽIKINE DINASTIJE! Ovoga se niko ne bi setio
Foto: Printscreen

ORIGINALAN

TAJNA STARA NEKOLIKO DECENIJA: Ovako je legendarni Gidra NASAMARIO čitavu ekipu ŽIKINE DINASTIJE! Ovoga se niko ne bi setio

Kultura -

!

Kada se u jednoj rečenici pomenu Gidra i lubenice, gledaocima prvo padnu na pamet one koje mu ispadnu iz ruke kada her Žika Pavlović upozna Liliku (Lidija Vukićević) u 7. nastavku "Žikine dinastije".

Međutim, jednom drugom lubenicom legendarni Dragomir Bojanić Gidra uspeo je da nadmudri čitavu ekipu sa snimanja, zabrinutu zbog njegove ljubavi prema čašici.

Dragomir Gidra Bojanić, Dragomir Bojanić Gidra, Gidra, Dragomir Bojanić
foto: Printscreen

Jovan Marković, scenarista i producent, koga najbolje znamo upravo po neprevaziđenom filmskom serijalu "Žikina dinastija", ispričao je svojevremeno jednu anegdotu sa snimanja sa čuvenim Gidrom.

- Zbog njega su najstrože zabranili da se ekipi donosi bilo kakvo piće. On se dosetio da uzme lubenicu, iseče srce, pa u nju nalije litar-dve votke, vrati srce i stavi u reku Bosnu da se hladi. Niko nije smeo da dira njegovu lubenicu - ispričao je Marković u intervjuu.

Dragomir Bojanić Gidra, Dragomir Bojanić, Gidra
foto: Printscreen

Inače, filmski serijal "Lude godine" je obeležio njegovu karijeru, dok se uloga Žike Pavlovića u tom serijalu smatra remek-delom srpskog glumišta.

Osim prvog ostvarenja ("Lude godine" 1977), sva ostala scenarija za čuvenu "dinastiju" napisao je Jovan Marković i tako postao glavni "krivac" što porodica Žike Pavlovića i njegovog prijatelja Milana Todorovića ne silazi s malih ekrana.

Gidra
foto: Printskrin/Jutjub

Za samo osam godina (od 1980) proveo je jugoslovensku publiku kroz filmove "Došlo doba da se ljubav proba", "Ljubi, ljubi,al' glavu ne gubi", "Kakav deda, takav unuk","Idi mi, dođi mi", "Šta se zgodi kad se ljubav rodi", "Žikina dinastija", "Druga Žikina dinastija" i "Sulude godine".

(Kurir.rs/ TV revija)

Bonus video:

02:53

GLUMAC SE UPLAŠIO DA REALIZACIJE NE BUDE! Barjovića mučile crne sumnje u vezi filma DESET U POLA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track