ZAVIRITE NA SET FILMA LANČANA REAKCIJA DRAGANA BJELOGRLIĆA: Zgrada Arhiva postala je BOLNICA KIRI za samo 4 meseca (FOTO)
Foto: Nenad Kostić

iza kulisa

ZAVIRITE NA SET FILMA LANČANA REAKCIJA DRAGANA BJELOGRLIĆA: Zgrada Arhiva postala je BOLNICA KIRI za samo 4 meseca (FOTO)

Kultura -

Zgrada Arhiva Jugoslavije na Senjaku postala je za potrebe na četiri nedelje snimanja novog film "Lančana reakcija" bolnica "Kiri" u Parizu.

Lancana Reakcija, Dragan Bjelogrlić
foto: Nenad Kostić

Dugoočekivano ostvarenje reditelja, glumca i producenta Dragana Bjelogrlić smešteno je u vreme "hladnog rata" i besomučne trke za nuklearnim naoružanjem. Glavna linija priče prati akcident koji se dogodio 1958. u naučnom institutu "Vinča", nadomak Beograda, kada je došlo do nekontrolisanog zračenja u reaktorskoj hali, a koje je dovelo do toga da šestoro mladih istraživača bude izloženo veoma visokim dozama zračenja. - Meni su uvek najteže pripreme za snimanje, a kad sve krene mi je najlepše, jer radim ono za šta sam se spremao - rekao je Bjelogrlić novinarima, koji će "Lančanu reakciju" snimati u Sloveniji i Parizu.

1 / 8 Foto: Nenad Kostić
04:57

Bjelogrlić Hladni rat nije nikad prestao poruka Putinu

Bjeloglić predvodi veliki autorski tim koji čine: izvršni producent Goran Bjeloglić, direktorka filma Nataša Višić, direktor fotografije Ivan Kostić, scenografkinje Jelena Sopić i Jovana Cvetković, kostimografkinja Marina Medenica… U filmu “Lančana reakcija” glume istaknuti francuski glumci Aleksis Manenti (dobitnik nagrade “Cezar” za film “Jadnici”), Žeremi Laert i Olivije Bartelemi, dok srpski deo ekipe predvode Radivoje Raša Bukvić, Predrag Miki Manojlović, Jovan Jovanović i Alisa Radaković.

"Bolnicu smo sagradili za četiri nedelje", kaže scenografkinja Jelena Sopić,

1 / 11 Foto: Nenad Kostić

Scenario za “Lančanu rekaciju” napisali su Vuk Ršumović, Dragan Bjelogrlić i Ognjen Sviličić, po motivima romana “Slučaj Vinča” Gorana Milašinovića. Radnja filma je smeštena u vreme “hladnog rata” i besomučne trke za nuklearnim naoružanjem. Film publika može da očekuje naredne godine u bioskopima.

Kurir.rs

Bonus video:

04:57

Bjelogrlić Hladni rat nije nikad prestao poruka Putinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track