ZAVRŠENI BUCINI DANI SVEČANOM DODELOM NAGRADA ZLATNO ZRNO: Jednoglasnom odlukom žirija nagrađeni najbolji! Gran pri Marti Bereš!
Foto: Kurir/Ž.M.

kraj

ZAVRŠENI BUCINI DANI SVEČANOM DODELOM NAGRADA ZLATNO ZRNO: Jednoglasnom odlukom žirija nagrađeni najbolji! Gran pri Marti Bereš!

Kultura -

Na sceni Doma kulture "Milosav Buca Mirković" u Aleksandrovcu svečanom dodelom nagrada Zlatno zrno sinoć su završeni Sedmi Bucini dani. Glumački Gran pri otišao je u ruke Marti Bereš za ulogu Vere Kroner u "Upotrebi čoveka".

Predstava Upotreba čoveka, Upotreba čoveka
foto: Promo

Jednoglasnom odlukom žirija najbolji mladi glumac ovogodišnjeg festivala je Ognjen Nikola Radulović (predstava "Upotreba čoveka" u režiji Borisa Liješevića - koprodukcija Novog tvrđava teatra, Novosadskog pozorišta / Budva grad teatra i East West centra iz Sarajeva), a za žensku i mušku ulogu nagrađeni su Katarina Marković ("Rolerkoster" Ateljea 212, režija Milica Kralj) i Dušan Vukašinović ("Upotreba čoveka"), a za glumačku bravuru Teodor Vinčić ("Rolerkoster").

Jedino priznanje koji nije glumačko otišlo je za produkciju predstave "Uspavanka za Aleksiju Rajčić", koja je nastala u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Uspavanka za Aleksiju Rajčić, Vanja Ejdus
foto: Narodno pozorište Beograd

Poznata srpska glumica Isidora Minić otvorila je u Domu kulture u Aleksandrovcu 7. pozorišni festival koji se održava u čast zavičajnog pesnika Župe i istaknutog pozorišnog i književnog kritičara Milosava Buce Mirkovića.

Pre početka festivala učenici Srednje škole "Sveti Trifun" održali su defile i prošetali su centrom Aleksandrovca sa maskama, a otvorena je "Bucina kafana" kod Fontane vina. Muzičari su upotpuni događaj sa pesmama koje je voleo čuveni i nenadmašni Buca.

Aleksandrovac, Bucini dani
foto: Ž. M.

Pozorišni festival je počeo predstavom "Sveta Prada" Bitef teatra.

Kurir.rs

Bonus video:

01:45

ZAVRŠENI 30. DANI ZORANA RADMILOVIĆA: Najbolja glumica Nataša Ninković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track