PALA PROSIDBA NA PREMIJERI: Glumac VERIO koleginicu pred punim pozorištem! Dirljiv momenat nakon predstave SMRT NA SAHRANI VIDEO
Foto: Nađa Aleksić

ORIGINALNO

PALA PROSIDBA NA PREMIJERI: Glumac VERIO koleginicu pred punim pozorištem! Dirljiv momenat nakon predstave SMRT NA SAHRANI VIDEO

Kultura -

U petak, 24. juna, održana je premijera predstave “Smrt na sahrani” u Akademiji 28, kojom je krunisana sezona u ovom teatru i to prosidbom! U pitanju je crna komedija rađena po motivima istoimene knjige Dina Krega, za čiju režiju i dramatizaciju je zadužen Nikola Dragašević.

Nakon predstave publika je imala priliku da prisustvuje i originalnom činu prosidbe. Naime, glumac Nikola Kondžulović, koji u predstavi igra Danijela, verio je svoju partnerku Sandru Milenković, koja u predstvi igra njegovu suprugu Žanu.

Publika je čin prosidbe ispratila glasnim aplauzom i poželela im sreću. A kako je to izgledalo možete videti u videu koji je objavila Akademnija 28.

Predstavu u režiji i adaptaciji Nikole Dragoševića, su izveli članovi Teatra Ulice - Nikola Kondžulović (Danijel), Sandra Milenković (njegova supruga), Marko Milovanović, Zagorka Kaplanec, Ana Knežević i drugi.

Po istoj knjizi snimljen je i holivudski film, a priča je nesvakidašnja. Ilija je umro. Njegovog starijeg sina Danijela čeka, naizgled, jednostavan zadatak – da okupi familiju i isprati oca na večni počinak.

Teatar je već osvojio deset nagrada na tri festivala, od kojih su dve Nagrada za najbolju predstavu.

Kurir.rs:/ A.S.

Bonus video:

04:28

JELENA JOVIČIĆ JE ZAŠTITNO LICE POZORIŠTA NA TERAZIJAMA: Sve više ljudi dolazi u pozorište!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track