VELIKA JE ČAST DOBITI PRIZNANJE I POTVRDU DA SI DEO NEČEGA ŠTO JE VEĆE OD TEBE: Biković se emotivnim rečima zahvalio na ordenu!
Foto: Printscreen/RTS

nagrađen

VELIKA JE ČAST DOBITI PRIZNANJE I POTVRDU DA SI DEO NEČEGA ŠTO JE VEĆE OD TEBE: Biković se emotivnim rečima zahvalio na ordenu!

Kultura -

Juče su u Palati "Srbije" uručena vidovdanska odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama, nakon čega je organizovan svečani prijem povodom Vidovdana.

Svečanost u Palati "Srbija" počela je himnom "Bože pravde", u izvođenju solistkinje opere Srpskog narodnog pozorišta Nataše Tasić Knežević.

Aleksandar Vučić, Palata Srbije, Dodela Medalja, Dodela ordena
foto: Printscreen/RTS

Ordenom Karađorđeve zvezde drugog stepena odlikovani su:

Pozorišni reditelj i profesor Egon Savin, filmski i pozorišni reditelj LJubiša Ristić, glumac Miloš Biković, srpski fudbalski trener Velibor Bora Milutinović, selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Kari Pešić, fudbalski trener i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

Nakon odlikovanja se glumac zahvalio na ovom priznanju uz emotivnu poruku, koja je raznežila obožavaoce.

Aleksandar Vučić, Palata Srbije, Dodela Medalja, Dodela ordena, Dodela spomenice, Miloš Biković
foto: Printscreen/RTS

- Vidovdan je praznik pomešanih osećanja. Radosne tuge. Pobedonosne smirenosti. Praznik koji postavlja pitanje čoveku kom carstvu pripada. Zemaljskom ili Nebeskom. Svaki dan je pred nama jedan takav izbor. U svakodnevnom životu čovek bira ono što se isplati ili ono što je ispravno. Nismo svi uvek ispravni. Nije niko. Ali ovaj praznik nas podseća na podvige Kosovskih Junaka ali i na podvige svih onih koji su u tom mitu ali i istorijiskom događaju crpeli nadahnuće i stvarali istoriju Srbije.

Karađorđeva zvezda je simbol koji govori da nekada mit može biti istinitiji od činjenica jer nadahnjuje i daje smisao. Istorijski podvizi su bili ispisani mačem, pre svega mislim da mač kao na simbol i Vidovdana na Kosovu Polju i Karadjordjevog podviga.

Mač je simbol koji odvaja bitno od nebitnog, raseca nebesko od prolaznog. Ispravno od isplativog. Čini mi se da danas moramo da hodamo po ivici oštrice tog mača, vođeni balansom ,,mudrosti i hrabrosti’’. Velika je čast dobiti priznanje i potvrdu da si deo nečega što je veće od tebe. Biti naslednik tradicije. Jer: "Tradicija nije poklanjanje pepelu već predaja ognja’’ Čast mi je što sam od predsednika Srbije dobio ovo odlikovanje - napisao je glumac na svom instagram nalogu.

Ivana Malić, Miloš Biković
foto: Printscreen

Na svečanoj dodeli odlikovanja u Palati Srbija popularni glumac se pojavio sa devojkom Ivanom, koja mu je pružila podršku na tom velikom događaju.

Kurir.rs

Bonus video:

03:38

PREMIJERA! JUŽNI VETAR: UBRZANJE: Biković otvoreno o Depu i bivšim devojkama, Manojlović o zemljoradnji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track