PRESTIŽNA DRAMSKA SERIJA O ČUVENOM ENGLESKOM JUNAKU SNIMA SE U SRBIJI: Deset epizoda doneće najrealističniju priču o OVOM JUNAKU!
Foto: Printscreen

uspeh

PRESTIŽNA DRAMSKA SERIJA O ČUVENOM ENGLESKOM JUNAKU SNIMA SE U SRBIJI: Deset epizoda doneće najrealističniju priču o OVOM JUNAKU!

Kultura -

Prestižna dramska serija "Robin Hud" snimaće se na teritoriji Republike Srbije, u produkciji English/Glenn Media i Balkanicmedia, u PFI Studios u Beogradu i na lokacijama širom naše zemlje, objavljeno je na NATPE konferenciji u Budimpešti.

- Srbija se pozicionirala ne samo kao dobra lokacija za snimanje već i kao pouzdan partner u produkciji. Podsticajne mere, uz veoma konkurentne cene produkcije i izuzetno profesionalne i iskusne ekipe koje rade na projektima čine Srbiju jednim od najboljih izbora za snimanje u Evropi - navodi se u saopštenju.

serija Robin Hud
foto: Printscreen

Autentična dramska serija od deset epizoda predstaviće najrealističniju varijantu Robina Huda dosad, smeštenu u pozadini okrutne, korumpirane i misteriozne srednjovekovne zemlje. Predstaviće mitski period istorije, kada je Engleska bila prekrivena šumom, a stara paganska verovanja su bila pobijena snagom normanskog mača. U ovoj veoma mračnoj i opasnoj tački istorije, zagonetni Robin i njegovi divlji odmetnici bili su srednjovekovni osvetnici.

- Želeo sam da pokažem svetu pravog Robina, te sam istražio originalne balade i zapise o pravosuđu iz 12. i 13. veka koji još uvek postoje. Oni otkrivaju daleko privlačniju i opasniju figuru Robina, koji je grub, autentičan i duboko ukorenjen u istoriji. Ova verzija Robina Huda biće poput "Vikinga" i "Birmingemske bande" - objašnjava kreator serije Džonatan Ingliš. Program će delom biti finansiran iz srpskog podsticajnog programa, koji vodi Ministarstvo kulture Srbije.

serija Robin Hud
foto: Printscreen

Atraktivna destinacija za snimanje Balkanski Holivud

Naša zemlja je za poslednjih deset godina uspela da postane sastavni deo svetske mape mesta na kojima mogu da se snimaju najbolji visokobudžetni filmovi i serije. Rejf Fajns je prvi među holivudskim zvezdama koji je snimio film "Koriolan" u našoj zemlji. U njemu je Skupština Srbije poslužila kao zamena za Skupštinu u Rimu, a Kalenić pijaca je postala trg u starom Rimu. Kasnije je Fajns snimio još jedan film - "Bela vrana", kojeg, po sopstvenom priznanju, nikad ne bi bilo da nije sniman u Beogradu. Film "Novembarski čovek" Prisa Brosnana i nastavak sage o Džejmsu Bondu "Nož u leđa" Danijela Krejga samo su neki od projekata čije se snimanje odvijalo upravo u Beogradu.

Popularni holivudski glumac Džoni Dep sada je već višestruki povratnik u Srbiju. U Beogradu je snimio film "Minamata" i pozajmio glas u animiranom filmu kojeg je u potpunosti producirala Republika Srbija.

Zahvaljujući dobrim kontaktima pojedinih domaćih producenata, Srbija je poslednjih godina postala "balkanski Holivud", a našu zemlju posetile su velike svetske zvezde. Snimalo se između pet i osam inostranih filmova i serija godišnje, a prošle godine je snimljeno čak deset inostranih projekata.

Kurir.rs

Bonus video:

00:19

Kako je snimana serija Blok 27

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja