LJUBOMIR BANDOVIĆ ODUSTAO OD DARE IZ JASENOVCA ZBOG LAUŠEVIĆA: Evo koga igra u seriji nastaloj po glumčevoj knjizi
Foto: Dragana Udovičić

PREMIJERA SE OČEKUJE KRAJEM GODINE

LJUBOMIR BANDOVIĆ ODUSTAO OD DARE IZ JASENOVCA ZBOG LAUŠEVIĆA: Evo koga igra u seriji nastaloj po glumčevoj knjizi

Kultura -

Ljubomir Bandović u seriji "Pad" glumi Dušana, oca Žarka Lauševića.

Poznati glumac završio je snimanje drame rađene po Lauševićevom romanu "Godina prođe, dan nikad", čija se premijera očekuje krajem godine.

Ljubomir Bandović
foto: Ana Paunković

Bandović je zbog ovog angažmana odustao od uloge odraslog Bude u seriji "Dara iz Jasenovca", pa ga je tamo zamenio kolega Marko Gvero. Lauševićevu majku Roksandu u "Padu" igra crnogorska glumica Dubravka Drakić. Kao što je već poznato, proslavljenog glumca u seriji igra Milan Marić.

Milan Marić
foto: Nenad Kostić

- Lauševu knjigu sam pročitao još kada je izašlo prvo izdanje. Scenario serije "Pad" prilično je emotivan i kompleksan, pa je i ogroman izazov za sve nas - kaže Marić, koji je sa Lauševićem sarađivao u seriji "Državni službenik": - Nismo razgovarali o tome što ću ga glumiti u "Padu". Važno je da ljudi shvate da svrha te serije nije da dokumentarno rekonstruišemo događaje iz Žarkove prošlosti, već da pokušamo da dočaramo vreme i ljude unutar tog ludog vremena.

žarko Laušević
foto: ATA images

Žarko Laušević je u svojoj autobiografiji "Godina prođe, dan nikad" opisao događaje iz kobne noći 31. jula 1993. godine, kada je usmrtio dva momka, a jednog ranio. Posle izdržane zatvorske kazne glumac se s porodicom preselio u Ameriku zbog, kako se pretpostavlja, straha od krvne osvete.

(Kurir.rs/ Informer)

Bonus video:

02:53

NAPUSTIO SAM, NE MOGU NAĆI SREĆU! Glumac Ljubomir Bandović PRIZNAO veliku stvar! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track