NEVIĐENI BLAM: Slavna reperka došla na EXIT, pa nije znala gde se nalazi! Pokušala da se izvadi, pa se još više UKOPALA!
Foto: Zorana Jevtić

PUBLIKA JOJ NIJE ZAMERILA

NEVIĐENI BLAM: Slavna reperka došla na EXIT, pa nije znala gde se nalazi! Pokušala da se izvadi, pa se još više UKOPALA!

Kultura -

Egzit 2022. otvoren je uz spektakularan vatromet i poruke mira i zajedništva. Posetioci iz više od 100 zemalja sveta imali su prilike da čuju neke od svojih muzičkih idola, na više od 40 bina.

Exit, Egzit Festival
foto: Zorana Jevtić

Fantastična prva noć pred 42.000 fanova, u kojoj su nastupima dominirali Igi Azalija, Senidah i Afrodžek.

Senidah je svojim koncertom potvrdila da je i dalje glavna regionalna zvezda. Publika je od prvih taktova hita "Slađana" pala u trans.

- Jeste li tu 100 odsto? - upitala je pevačica.

Senidah, Exit
foto: Zorana Jevtić

Svoj najveći hit "Mišići" sačuvala je za sam kraj.

Najviše se čekao nastup Igi Azalije. Reperka je tverkovanjem raspametila fanove, ali se i pošteno obrukala jer nije znala gde nastupa.

Igi Azilija, Exit
foto: Zorana Jevtić

- Jako sam loša sa imenima. Zaboravila sam ime, probudila sam se jutros, nisam znala gde sam. Spavala sam u avionu i kad sam ustala, dođavola - nisam znala gde sam. Ipak, srećna sam što sam ovde - izgovorila je Azalija.

Igi Azilija, Exit
foto: Zorana Jevtić

Na Dens areni program je trajao do jutra.

Prvi put na festivalu bile su dve ceremonije otvaranja, prva na novoj Pačamama bini, a druga na Glavnoj u ponoć, uz vatromet. Događaj na Pačamami, nakon emotivnog govora Henrija Amara, obeležili su mladi rusko-ukrajinski par Marija i Ilija, koji su nakon poljupca pustili simbolične 22 bele golubice za 22 godine Egzita i time porukom mira, ljubavi i jedinstva simbolično otvorili festival.

1 / 10 Foto: Zorana Jevtić

Usledio je nastup DJ Mosa, jednog od najvećih globalnih imena "svesne" muzike, i u koprodukciji sa Egzit fondacijom, otkrivanje art instalacije "Yellow submanrine", austrijsko-srpskog umetnika iz Graca Igora Fridriha Petkovića. On je statične stubove nekadašnjeg železničkog mosta na Dunavu ispod Petrovaradinske tvrđave, koji je više puta srušen, transformisao u podmornicu iz istoimenog legendarnog strip-filma Bitlsa u nadaleko vidljiv znak mira. Umetnik tako, kroz svojevremeni konceptualni vremeplov, povezuje nekadašnji umetnički vapaj Bitlsa za mirom u Vijetnamu sa željom današnjih Egzit generacija za mir u Ukrajini i pomirenje između naroda Ukrajine i Rusije.

Kurir.rs

Bonus video:

02:56

VI STE NEVEROVATNI Pevač Sabatona održao emotivni govor: Jedva čekamo da se vratimo u Novi Sad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track