3 PUTA SE ŽENIO, A JEDNA PEVAČICA IMA POSEBNO MESTO U NJEGOVOM SRCU! Ljubiša Ristić rešio da ih sve ponovo okupi na jednom mestu
Foto: Zorana Jevtić

životna priča

3 PUTA SE ŽENIO, A JEDNA PEVAČICA IMA POSEBNO MESTO U NJEGOVOM SRCU! Ljubiša Ristić rešio da ih sve ponovo okupi na jednom mestu

Kultura -

Reditelj Ljubiša Ristić u politici je od svoje 16. godine, a u pozorište je ušao sa devet. Bio je urednik čuvenog lista Student 1968, a posle toga je napravio kultnu diplomsku predstavu "Buba u uhu", koja se i danas igra.

Osnivač je KPGT i predsednik Jugoslovenske levice. Tri puta se ženio, a njegove supruge danas su mu, kaže, najbolje drugarice.

Ljubiša Ristić
foto: Privatna Arhiva

"Danas su mi sve moje žene najbolje drugarice. Moja Višnja je bila moja prva prava ljubav s kraja gimnazije i sjajna slikarka. Mi smo venčali njenu drugaricu s akademije Marinu Abramović i Nešu Paripovića. To je ta generacija. I Acu Ilića i Lazara Stojanovića. Mi smo ostali najbliži prijatelji. Nada Kokotović i ja smo proživeli zajedno desetak godina.

Nada je ključni čovek KPGT, a možda čak više od Dušana Jovanovića, Radeta Šerbedžije i mene. Ona je bila vezivni element tog pozorišta. Radila je čuda. Nikad se nismo zvanično venčali. U Subotici smo se sreli Danka i ja. Mi smo se pre godinu i nešto dana uzeli. To su moji najbliži prijatelji - bivše supruge i njihovi muževi. Mi živimo danas jedan život u skladu. Posebno volim kad dođu kod nas, pa se svi slikamo. Nada, Neđo, Gabor Lenđel i Višnja, kao i njen sadašnji suprug Martin. To je jedini način da se živi pristojni život", ispričao je umetnik u ispovesti za Kurir.

Ljubiša Ristić
foto: Aleksandar Jovanović

U njegovom srcu ima mesta i za jednu pevačicu.

"Pored mojih žena, volim i Natašu Bekvalac. Pratimo sve što se dešava oko nje i kako se bori s čudima oko sebe. Napravićemo opet predstavu "Tajna Crne ruke" i znam da će da me mrze sve glumice, jer sam dao ulogu Nataši. Radovalo me je kad je radila s nama. Obnovićemo predstavu na drugom mestu, jer ne može u Sava centru", obećao je Ristić.

Ljubiša Ristić
foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs

Bonus video:

01:49

JA SAM JUGOSLOVEN, NISAM JUGONOSTALGIČAR! Ljubiša Ristić prisetio se starih vremena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track