KADA UMETNICA GRUVA: Konstrakta svojim nastupom i bendom oduvala publiku i zapalila SABORIŠTE u rodnom mestu Vuka Karadžića
Foto: Kurir/T.Ilić

četvrti dan festivala LilaLO

KADA UMETNICA GRUVA: Konstrakta svojim nastupom i bendom oduvala publiku i zapalila SABORIŠTE u rodnom mestu Vuka Karadžića

Kultura -

Samo što je noć pre zatvorila Egzit, Konstrakta je došla da se u ponedeljak uveče predstavi Lozničanima i uradila je to na najbolji mogući način zajedno sa svojim bendom Zemlja gruva.

Konstrakta, Tršić
foto: Kurir/T.Ilić

Sasvim svoja, drugačija, smirena, spontana, odmerena, ali izuzetno uverljiva na sceni Konstrakta je oduševila krcato saborište u kome je bilo publike svih uzrasta, a posebno mnogo dece što je iznenadilo, pozitivno, i samu pevačicu. Pevala je Konstrakta poznate pesme iz svog repertuara ‘’Mama’’, ‘’Tuga’’, ‘’Neam Šaman’’, ‘’Mekano’’ … izvela nekoliko obrada Dina Dvornika.

Konstrakta, Tršić
foto: Kurir/T.Ilić

Sve je teklo skladno, jako, odzvanjalo je po saborištu u julskoj noći da bi rečenica ‘’samo što nije’’ i taktovi zvanične muzičke teme Evropske Radiodifuzne Unije, posle više od sata svirke, najavili eksploziju i izazvali erupciju oduševljena.

Sa prvim taktovima ‘’In corpore sano’’ saborište u Tršiću je eksplodiralo i niko nije više sedeo miran nego se uglas pevalo sa Anom Đurić, odnosno Konstraktom, a onda skakalo kada su na red došli stihovi ‘’biti zdrava’’.

1 / 8 Foto: Kurir/T.Ilić

Bio je to vrhunac koncerta koji je četvrtog dana festivala ‘’LilaLO’’ održala umetnica, autorka stihova najcitiranije pesme u poslednjih nekoliko godina. Naravno, onda je umetnica bila vesela i pevalo se na sav glas. I šta ćemo sad? Pitanje ima odgovor, bar što se tiče onih koji su bili na saborištu.

Konstrakta, Tršić
foto: Kurir/T.Ilić

Oni će se sećati jedne divne muzičke avanture, odličnog muzičko-scenskog doživljaja, Konstrakte i čekati neku novu priliku da ponovo pevaju sa njom. Jer umetnica je stvarno Umetnica. Inače, ona je posle nastupa strpljivo pozirala dok se gomila dece gurala da se fotografiše sa njom, a da ovakva muzika ima budućnost potvrda su baš ti najmlađi koji su znali stihove gotovo svake Konstraktine pesme.

Konstrakta, Tršić
foto: Kurir/T.Ilić

Ovogodišnji festival završava se danas, na Petrovdan, kada će u parku Banje Koviljače biti održana smotra folklora ‘’Sastanak“ i ‘’Kolo za dukat“, a svečano zatvaranje programa je u 20 sati u amfiteatru Crkve Svetih apostola Petra i Pavla gde će ‘’Vizantijski mozaik“, kompozitorsko delo Lozničanina, akademika Svetislava Božića, izvesti Srpski kamerni orkestar kojim diriguje Đorđe Pavlović.

Konstrakta, Tršić
foto: Kurir/T.Ilić

(Kurir.rs/T.I.)

Bonus video:

02:55

Francuski glumac progovorio na srpskom jeziku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track