GLUMICA IZ SERIJE CRNA SVADBA NIŽE USPEHE: Postala je zvezda pozorišne scene i pobrala sve simpatije na 30. Kotorskom festivalu
Foto: Firefly Promo

nagrađena

GLUMICA IZ SERIJE CRNA SVADBA NIŽE USPEHE: Postala je zvezda pozorišne scene i pobrala sve simpatije na 30. Kotorskom festivalu

Kultura -

Kristina Savkov novo je TV lice, ali je poslednjih godina s pravom zvezda novosadske pozorišne scene. Ona je glumica Pozorišta mladih u Novom Sadu, u kojem igra uspešno na sceni za decu i odrasle.

Publiku je očarala svojom epizodom u seriji "Crna svadba" kao konobarica Jelena, a sada je nagrađena na upravo završenom 30. Kotorskom festivalu pozorišta za decu za najbolju glumačku izvedbu.

Kristina Savkov, devojčica sa šibicama
foto: Vladimir Veličković

Nagradu je dobila za ulogu u predstavi "Devojčica sa šibicama", koju je režirala Sonja Petrović. Ova predstava već je osvajala nagrade na ovdašnjim festivalima. Pre Kotora, Savkovljeva je glumačku nagradu osvojila i na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, a pored nje, nagrađena je i Vera Hrćan Ostojić.

"Devojčica sa šibicama" je komad o deci kojoj je ulica dom, onoj u koju često ne želimo da gledamo. To je i predstava o detinjstvu, smrti, empatiji, strahu i trafikingu, ali i jedna je od onih koje moraju da probude ljubav i zatraže nadu.

Kristina Savkov
foto: Promo Pozorište mladih

Ova izuzetna priča, koja je nastala po motivima Andersenove bajke, namenjena je deci i njihovim roditeljima. Uči nas da gledamo u ljude i da svoj srećan put stvaramo upravo mi.

Serija "Crna svadba", nastala kao plod saradnje "Farejflaj produkcije" i Telekoma Srbija, ima šest nominacija za najbolju seriju na Sarajevo film festivalu.

(Kurir.rs/TV Ekran)

Bonus video:

02:58

OVU SKULPTURU OD VOSKA ZNATE IZ SERIJE CRNA SVADBA: U Negotinu čuvaju RAJSKU SVEĆU staru 40 godina, EVO ČEMU SLUŽI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track